Antena 3 CNN Actualitate Cultură Probleme financiare: New York Times concediază 100 de jurnalişti. BBC renunţă la primele de Crăciun

Probleme financiare: New York Times concediază 100 de jurnalişti. BBC renunţă la primele de Crăciun

Probleme financiare: New York Times concediază 100 de jurnalişti. BBC renunţă la primele de Crăciun
Sursa foto: New York Times
20 Oct 2009   •   17:01

100 dintre angajaţii New York Times vor rămâne fără slujbe, până la sfârşitul anului 2009. Din cauza situaţiei financiare precare, conducerea New York Times a decis să renunţe la 8% din efectivul total al redacţiei, informează AFP.

Potrivit lui Bill Keller, redactorul şef al ziarului, conducerea va propune echipei redacţionale un plan de plecări voluntare. În cazul în care nimeni nu va dori să plece, conducerea va fi nevoită să recurgă la concedieri. "Nu pretind că aceste reduceri de personal nu vor îngreuna treaba jurnaliştilor. Sarcinile lor s-au multiplicat , iar compensaţiile nu au evoluat în acelaşi ritm", a precizat Keller.

Anul trecut, conducerea cotidianului american a implementat un plan de reduceri de personal similar. Atunci, redacţia ziarului s-a redus de la 1.330 la 1.250 de jurnalişti. Cu puţin timp în urmă, New York Times a contractat un credit, oferind drept garanţie o parte a sediului său din Manhattan.

New York Times nu este simgura publicaţie care se confruntă cu probleme. Conducerea BBC a anunţat că, anul acesta, nu va mai acorda prime de Crăciun. Măsura a fost luată pe fondul crizei economice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: New York Times BBC criza economica
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close