Antena 3 CNN Actualitate Cultură Protest la Ministerul Culturii. Ce le-a răspuns Ionuț Vulpescu celor nemulțumiți

Protest la Ministerul Culturii. Ce le-a răspuns Ionuț Vulpescu celor nemulțumiți

Protest la Ministerul Culturii. Ce le-a răspuns Ionuț Vulpescu celor nemulțumiți
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Mai 2017   •   16:02

UPDATE 16.02 - Ionuţ Vulpescu, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN), a transmis protestatarilor care se aflau joi în faţa ministerului că va răspunde în scris cel târziu vineri memoriului depus de ei la Registratura instituţiei, după ce a refuzat să participe la o întâlnire cu cineaştii protestatari, informează News.ro.

Cineaştii şi studenţii au stat circa trei ore în fața ministerului, în  semn de protest.

UPDATE 13.58 - Aproximativ 30 de regizori, producători şi studenţi protestează, joi, la Ministerul Culturii pentru a-i cere explicaţii ministrului Ionuţ Vulpescu, căruia îi reproşează lipsa unei poziţii publice şi nesusţinerea Ordonanţei de urgentă 91/2016 de modificare a legislaţiei privind cinematografia, după ce aceasta a fost respinsă marţi de Cameră Deputaţilor, potrivit News.ro.

Între cei aflaţi la sediul ministerului se număra regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Anamaria Antoci, fostul secretar de stat în Ministerul Culturii Andrei Rus, membru al CA al CNC, şi organizatoarea Festivalului Anonimul, Miruna Berescu. Sunt aşteptaţi la protest şi regizorii Stere Gulea şi Tudor Giurgiu

Protestul este unul paşnic, marcat prin câteva pancarte. "Care sunt motivele, domnule ministru?", este întrebarea tuturor. 

Soluţia pe care o văd cineaştii este ca preşedintele Klaus Iohannis să nu promulge această lege şi să o întoarcă în Parlament pentru dezbatere. 

----------------------------

Știrea inițială 12.03

Peste 400 de cineaşti, dar şi studenţi ai facultăților de film se adună joi în faţa Ministerului Culturii, pentru un miting prin care vor să atragă atenţia ministrului Ionuț Vulpescu şi îi cer să susțină reforma cinematografiei. 

Mai mult, nume grele din cinematografia românească au redactat şi semnat o scrisoare deschisă în care vorbesc despre necesitatea unei dezbateri reale pe marginea problemelor din cinematografie, despre starea critică a patrimoniului cinematografic național, precum şi despre lipsa unei rețele de cinematografe din România. 

În plus, ei solicită ministrului Culturii, Ionuţ Vulpescu, explicaţii pentru lipsa de reacţie şi respingerea în comisia de cultură din Parlament a Ordonanţei de Urgenţă care prevedea o modificare a legislaţiei privind cinematografia. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close