Antena 3 CNN Actualitate Cultură Radu Beligan va intra în Cartea Recordurilor, drept cel mai longeviv actor aflat în activitate

Radu Beligan va intra în Cartea Recordurilor, drept cel mai longeviv actor aflat în activitate

Radu Beligan va intra în Cartea Recordurilor, drept cel mai longeviv actor aflat în activitate
de M.C.    |    09 Dec 2013   •   15:32

Radu Beligan va primi titlul de cel mai longeviv actor aflat încă în activitate, din partea Guiness World Records, anunţă Mediafax.


Actorul, care sâmbătă va împlini 95 de ani, joacă şi regizează spectacolul "Egoistul" de pe scena Teatrului Naţional, iar duminică, după spectacol, va primi premiul.
 
Radu Beligan îşi va serba ziua de naştere pe scenă, la Teatrul Metropolis, unde joacă sâmbătă în premiera "Lecţiei de violoncel". 
 
S-a născut pe 14 decembrie 1918 şi aare o activitate prodigioasă în teatru, film, televiziune şi radio. A fost director al Teatrului de Comedie, al Teatrului Naţional şi profesor la Institutul de Teatru şi Film. Din 2004 este membru de onoare al Academiei Române. 
 
A fost decorat, printre altele, cu Ordinul "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofiţer, Ordinul Naţional al Legiunii de Onoare în grad de Ofiţer şi este Doctor Honoris Causa al Universtităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Radu Beligan
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close