Antena 3 CNN Actualitate Cultură Restructurări la BBC: Mai mult de 200 de site-uri vor fi închise

Restructurări la BBC: Mai mult de 200 de site-uri vor fi închise

Restructurări la BBC: Mai mult de 200 de site-uri vor fi închise
Sursa foto: BBC
09 Mar 2010   •   16:26

Mai mult de 200 de site-uri ale BBC urmează să fie închise, a anunţat Erik Huggers, un reprezentant al companiei. Potrivit acestuia, strategia nu este doar un exerciţiu de "curăţare" a portofoliului digital al companiei, ci o restructurare care le va da o mână de ajutor rivalilor.

Tendinţele de expansiune ale BBC, explică Huggers, au fost o consecinţă naturală a faptului că internetul este un mediu fără limite. "Greşeala noastră a fost să permitem prezenţei noastre online să se extindă foarte mult, ca o consecinţă naturală a faptului că mediul online nu impune nicio constrângere?, a declarat reprezentantul BBC.


?Trebuie să fim mai concentraţi, să ne îmbunătăţim nivelul calităţii şi să restabilim priorităţile segmentelor în care ne descurcăm cel mai bine", a explicat Erik Huggers, citat de Mediafax.

Până în prezent, nu a fost făcut public numărul de angajaţi care urmează să fie disponibilizaţi. În cadrul procesului de reducere a prezenţei online a BBC, aproximativ 400 de site-uri vor fi revizuite.

"Nu vom închide segmente de nişă. Dorim să ne concentrăm pe BBC Online, făcând mai puţine lucruri mult mai bine. (...) Înţelegem că trebuie să le lăsăm şi celorlalţi un spaţiu mai mare pentru a se dezvolta", a adăugat Huggers.

Bugetul BBC Online va fi redus cu 25%, până în 2013, ajungând la puţin peste 111 milioane de euro. Erik Huggers a mai declarat că aceste reduceri nu sunt un semn al retragerii a BBC din mediul digital. Noua strategie a BBC va determina dublarea numărului de accesări al site-urilor rivale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BBC site restructurari
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close