Antena 3 CNN Actualitate Cultură România va avea, curând, Muzeul Naţional al Ştiinţei

România va avea, curând, Muzeul Naţional al Ştiinţei

România va avea, curând, Muzeul Naţional al Ştiinţei
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    23 Apr 2012   •   17:24

În curând, am putea avea un muzeu al ştiinţei. În prezent, există un proiect de hotărâre de Guvern care prevede înfiinţarea Muzeului Naţional al Ştiinţei şi care este în lucru la minister, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, potrivit Agerpres.

Totuşi, deocamdată nu există finanţarea necesară, a mai adăugat ministrul.

"O astfel de hotărâre de guvern este în pregătire. Odată înfiinţat, trebuie să existe o bugetare. În anul acesta nu a existat bugetare. Se va face o rectificare de buget şi atunci probabil că o să avem finanţare pentru acest proiect. Există un proiect pentru înfiinţarea Muzeului Naţional de Ştiinţă", a declarat ministrul Cătălin Baba.

Proiectul este cuprins şi în Legea Educaţiei Naţionale, prin articolul 358, care prevede faptul că "Muzeul Naţional al Ştiinţei are drept scop principal oferirea de experienţe de învăţare nonformală şi informală, prin prezentarea principalelor realizări ale ştiinţei şi tehnologiei".

Articolul din Legea Educaţiei specifică faptul că metodologia de înfiinţare, organizare, funcţionare şi finanţare a Muzeului Naţional al Ştiinţei se stabileşte prin hotărâre de Guvern, în termen de maximum 12 luni de la intrarea în vigoare a Legii Educaţiei Naţionale.

Chiar dacă a trecut aproape un an şi jumătate de la apariţia Legii Educaţiei în Monitorul Oficial, ministerul Educaţiei aşteaptă o rectificare bugetară pentru a putea înfiinţa Muzeul Naţional al Ştiinţei.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close