Antena 3 CNN Actualitate Cultură S-a stins din viaţă scriitorul Mircea Ivănescu, la vârsta de 80 ani

S-a stins din viaţă scriitorul Mircea Ivănescu, la vârsta de 80 ani

S-a stins din viaţă scriitorul Mircea Ivănescu, la vârsta de 80 ani
Sursa foto: Foto: ro.wikipedia.org
22 Iul 2011   •   13:45

Scriitorul, eseistul şi traducătorul Mircea Ivănescu a murit joi, la vârsta de 80 de ani la Sibiu, acolo unde se retrăsese în ultima perioadă a vieţii sale. 

Ministerul Culturii îşi exprimă regretul faţă de decesul scriitorului Mircea Ivănescu, descriindu-l pe acesta ca pe "un important şi necesar punct de reper în literatura română de la sfârşitul veacului XX", se arată într-un comunicat al instituţiei.

"Poet remarcabil, pionier al postmodernismului în România şi în Europa, autor al unor volume de versuri strălucitoare cu titluri (deliberat) simple şi conţinut meşteşugit , , (...), traducător de forţă care a rescris în limba română opere literare de mare complexitate şi dificultate aparţinând unor Joyce, Musil, Kafka, Rilke, E. Pound, Faulkner (...), eseist de profunzime, dar deloc sofisticat, tatăl lui Mopete" - aşa îl caracterizează reprezentanţii Ministerului Culturii.

Printre volumele publicate de Ivănescu se numără "Poeme nouă" (1983), "Alte poeme nouă" (1986), "Versuri vechi, nouă" (1988), "Poeme alese" (1966-1989), "Poeme vechi, nouă" (1989). Mircea Ivănescu a fost nominalizat recent la premiile Prometheus pentru Opera Omnia pe 2011, la secţiunea Literatură. Distincţiile vor fi acordate în această toamnă.

×
Subiecte în articol: deces scriitor premiu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close