Antena 3 CNN Actualitate Cultură Salariul maestrului Ion Lucian pe luna trecută: 1 leu. Salariul soţiei: 3 lei (VIDEO)

Salariul maestrului Ion Lucian pe luna trecută: 1 leu. Salariul soţiei: 3 lei (VIDEO)

Salariul maestrului Ion Lucian pe luna trecută: 1 leu. Salariul soţiei: 3 lei (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
16 Sep 2010   •   22:50

La 86 de de ani, maestrul Ion Lucian a fost adus de statul român la o performanţă... antologică. Actorul a primit luna trecută un salariu de 1 leu. A ajuns la "fabuloasa" sumă după ce guvernul l-a pus să aleagă între pensie şi salariu. "Noroc" că soţia a câştigat ceva mai bine. De trei ori mai mult...

Cultura este hrana pentru suflet, însa nu ţine de foame. O simte pe pielea lui maestrul Ion Lucian, care a ajuns să trăiască cu grija zilei de mâine.

"Deocamdata din 1 iulie şi până acum am luat 1 leu", susţine Ion Lucian.

A ajuns la această sumă fabuloasă după ce a fost obligat să aleagă între pensie şi salariu. A rămas cu cel din urmă, adică  600 de lei. Dar... i l-au tăiat şi pe acesta.

Dacă directorul Teatrului Excelsior a primit doar atât, soţia sa, actriţă la aceeaşi instituţie, a câştigat ceva mai "bine".

"Ea a avut mai mult, 3 lei. Pare meschin, dar aş zice că şi liniştea de a aştepta ziua de mâine ne-a fost furată", spune Ion Lucian.

Însuşi premierul Boc i-a promis că va putea păstra şi pensia şi salariul. S-a întâlnit cu el în culisele unei emisiuni de televiziune.

Acum, s-a dus şi speranţa. În emisiunea Mihaelei Tatu, Celebri sau nu, artistul a spus că se gândeşte să se retragă din teatru. Îl opreşte un singur lucru. Dorinţa de a termina ce a început: construcţia Teatrului Excelsior.



Observator

×
Subiecte în articol: ion lucian salariu pensie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close