Antena 3 CNN Actualitate Cultură Satul românesc, unic în lume! Este mai vechi de 4000 de ani și păstrează atmosfera acelor timpuri

Satul românesc, unic în lume! Este mai vechi de 4000 de ani și păstrează atmosfera acelor timpuri

În județul Olt există un sat românesc, unic în lume. El datează din perioada neolitică și prezintă cum trăiau oamenii în acele vremuri.

Satul românesc, unic în lume! Este mai vechi de 4000 de ani și păstrează atmosfera acelor timpuri
Sursa foto: playtech.ro
de Ioana Mircea    |    04 Dec 2022   •   19:00

Satul neolitic de la Drăgănești-Olt redă o așezare a civilizației Gumelnița de acum 4.500 de ani, dar și un complex muzeal în care este prezentată viața țăranului în urmă cu trei secole, care se regăsește în Stoicănești.

Aici, turiștii pot pătrunde în civilizația care a existat în urmă cu 4.500 de ani. Satul neolitic reprezintă și reconstituirea unei așezări din anii 2.500 î.Hr. pe malul de est al pârâului Imiog. Locuitorii numeau această zonă „Măgura lui Boier Iancu”, fiind fostul proprietar al pământurilor din zonă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din cercetările arheologilor reiese faptul că civilizația acelor vremuri organizau interiorul caselor cu spațiu de locuit, loc de preparare a hranei și spațiu pentru depozitarea uneltelor.

Satul neolitic de la Drăgănești-Olt este unicat în lume și a luat ființă în data de 18 septembrie 2010, atunci când 100 de participanți din 24 de țări au fost prezenți. Acest oraș este acum inclus într-un program internațional de arheologie aeriană, potrivit playtech.ro.

×
Subiecte în articol: Drăgăneşti-Olt
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close