Antena 3 CNN Actualitate Cultură Sculptoriţa Louise Bourgeois a murit la vârsta de 98 de ani

Sculptoriţa Louise Bourgeois a murit la vârsta de 98 de ani

Sculptoriţa Louise Bourgeois a murit la vârsta de 98 de ani
01 Iun 2010   •   14:52

Sculptoriţa americană de origine franceză Louise Bourgeois, una dintre cele mai importante figuri ale artei contemporane, a murit luni, la New York, în urma unei crize cardiace. Artista avea 98 de ani.

"Cu mare tristeţe, vă confirm faptul că Louise a decedat în această dimineaţă (luni, n.r.) la spitalul Beth Israel, după o criză cardiacă pe care a suferit-o sâmbătă seară", a declarat Wendy Williams, directoarea Louis Bourgeois Studio, citată de AFP.

Fundaţia italiană Emilio e Annabianca Vedova va inaugura, vineri, la Veneţia, o expoziţie ce cuprinde opere inedite ale artistei. Expoziţia, la care artista "a contribuit în mod activ, până în urmă cu două zile", este intitulată "Louise Bourgeois.The Fabric Works".

Printre cele mai cunoscute opere ale sculptoriţei se numără: ?Maman? (păianjeni uriaşi, prezentaţi ca simboluri ale mamei sale), "Cellules" (sculpturi-obiect), Depression woman (siluete monolitice din lemn) şi "Janus fleuri" ( piese care amestecă diverse materiale într-un mod inedit).

Louise Bourgeois s-a născut la Paris, pe 25 decembrie 1911. Artista a studiat la mai multe academii şi a urmat cursurile susţinute de Paul Colin, André Lhote, Gromaire şi Fernand Léger, care au determinat-o să se orienteze către sculptură. Bourgeois a devenit cetăţean american în 1951 şi a predat la câteva universităţi şi instituţii americane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deces
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close