Antena 3 Actualitate Cultură Seria "Grafică fără computer" a ajuns la al doilea volum. Află detalii despre lansarea acestuia

Seria "Grafică fără computer" a ajuns la al doilea volum. Află detalii despre lansarea acestuia

25 Noi 2011   •   21:48
Seria "Grafică fără computer" a ajuns la al doilea volum. Află detalii despre lansarea acestuia

Atelierul de grafică vă invită sâmbătă, 26 noiembrie, orele 19.00, la Café Verona (Librăria Cărtureşti, str. Arthur Verona, nr. 13-15), la lansarea celei de-a doua cărţi din seria graphicfront: GRAFICĂ FĂRĂ COMPUTER. LITERE. DESEN, RELIEF, VOLUM. Lansarea va fi însoţită de o mică expoziţie cu materiale reproduse în carte.

Seria de cărţi graphicfront a fost pornită anul trecut, cu un volum dedicat graficii utilitare tipărite, şi continuă acum cu un volum care strânge în 192 de pagini peste 700 de reproduceri cu tipuri de scriere în diferite tehnici, pe diferite suporturi, desenate, embosate, în basorelief sau volumetrice.

"În aceeaşi idee cu primul volum, cartea aduce la vedere o diversitate de forme şi denumiri, reprezentative pentru perioada deceniilor 40-80 din România, şi pune accentul pe un tip de demers simplu – acela al gândirii şi al execuţiei fără un computer la îndemână. Cel puţin în spaţiul românesc, tehnologiile moderne au dus mai degrabă la bulversare şi haos decât la o gândire constructivă, cu reale calităţi. Credem în continuare că dinamica zilelor noastre a redus în mare măsură creativitatea şi funcţionalitatea acestor reprezentări grafice", spun autorii, conform GraphicFront.ro.

Cartea se găseşte în acest moment în librăriile Cărtureşti, la preţul de 62 de ron.

Detalii suplimentare pe GraphicFront.ro.

×
Subiecte în articol: computer

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close