Antena 3 CNN Actualitate Cultură Serialul inspirat de fuga în SUA a generalului de Securitate Mihai Pacepa a fost cumpărat de BBC

Serialul inspirat de fuga în SUA a generalului de Securitate Mihai Pacepa a fost cumpărat de BBC

Spy/Master, serialul de spionaj inspirat de viața fostului general de Securitate Ion Mihai Pacepa, a fost achiziționat de BBC.

Serialul inspirat de fuga în SUA a generalului de Securitate Mihai Pacepa a fost cumpărat de BBC
Sursa foto: captură HBO Max via youtube.com / Wikipedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   15:40

Acțiunea serialului este plasată în perioada de apogeu a Războiului Rece.

Narațiunea filmată prezintă o săptămână din viața lui Victor Godeanu, aliasul ales de producători pentru Pacepa.

La fel ca și în viața reală, acum aproape 50 de ani, șeful Securității din serial este un consilier de încredere al liderului comunist Nicolae Ceaușescu.

Godeanu/Pacepa este agent dublu în film și trebuie să fugă din România, înainte ca acoperirea lui să fie compromisă, în vreme ce, conform versiunii reținute de istorie, adevăratul Pacepa s-a folosit de pretextul unei călătorii în RFG, în 1978, pentru a cere azil politic în SUA.

El a fost extras din Germania Federală cu un avion militar și dus la baza Andrews de lângă Washington, D.C. Ulterior, a ajutat autoritățile SUA în diferite operații împotriva fostului bloc sovietic și a primit cetățenie americană.

În România, Pacepa a fost condamnat la moarte pentru înaltă trădare, după fuga sa.

În film, Godeanu (interpretat de Alec Secăreanu), ajuns în Statele Unite, trebuie să evite agenții KGB și asasinii trimiși de Nicolae Ceaușescu (interpretat de Claudiu Bleonţ) pe urmele sale. 

Serialul a fost filmat în România și în Ungaria și este produs de HBO Max, notează paginademedia.ro

Foto: Victor Godeanu, personajul principal din serialul Spy/Master (stânga) și generalul de Securitate Mihai Pacepa, într-o fotografie din 1975 (dreapta).

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close