Antena 3 CNN Actualitate Cultură Sondaj: Presa online, mai populară printre americani decât ziarele

Sondaj: Presa online, mai populară printre americani decât ziarele

Sondaj: Presa online, mai populară printre americani decât ziarele
Sursa foto: femeie la calculator
01 Mar 2010   •   15:53

Presa online a devenit mai populară decât citirea ziarelor în Statele Unite ale Americii, arată un studiu realizat de Pew Research Center şi citat de BBC News. Ştirile pe internet ocupă locul al treilea în preferinţele publicului, urmându-le la scurtă distanţă pe cele TV locale şi naţionale.

Ziarele din SUA şi Marea Britanie se confruntă cu grave probleme financiare din cauza numărului tot mai scăzut de cititori, activitatea multora dintre ele fiind mutată pe internet. Potrivit studiului, cele mai accesate servicii de ştiri pe internet sunt Google News şi AOL care sunt urmate la mică distanţă de site-urile CNN şi BBC.

61 % dintre participanţii la studiu au declarat că preferă să citească ştiri pe internet. Ştirile online au fost depăşite în preferinţele americanilor numai de ştirile tv locale (78%) şi de cele naţionale precum CNN sau Fox News (73%). Numai 54 % dintre americani au declarat că mai ascultă ştiri la radio, în maşină sau în casă.

Mai mult de 90% dintre participanţii la studiu au spus că folosesc mai multe surse de informare. 7% dintre aceştia accesează între două şi cinci site-uri de ştiri în fiecare zi.

În vara anului trecut, mogulul media Rupert Murdoch a anunţat că va introduce taxe pentru accesarea tuturor site-urilor sale. Printre acestea se numără The Times, The Sun şi News of the World. Potrivit lui Murdoch, era informaţiilor gratuite pe internet este pe cale să se încheie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: presa site online ziar sondaj
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close