Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cazuri şocante de suicid în masă

Cazuri şocante de suicid în masă

Cazuri şocante de suicid în masă
de S.T.    |    27 Oct 2015   •   18:26

Am auzit sau am citit de multe ori despre crime şi suiciduri, unele de-a dreptul şocante. Cu toate acestea, există destule întâmplări şocante în istorie despre care se discută mult mai rar, scrie historia.ro. Printre ele, suicidurile în masă, grupuri întregi care au renunţat la viaţă ori pentru a se salva de la supunere în faţa inamicului, ori din motive fanatice. Să vedem câteva exemple.

Membrii Templului Poporului pentru a nu deveni fascişti (Guyana, 1978). Pe 18 noiembrie, pastorul sectei, Jim Jones, a ordonat congregaţiei să bea un lichid cu concentraţie mare de cianuri. Părinţii au fost sfătuiţi să îşi injecteze copiii cu acelaşi lichid. cu câteva ore înainte, Jones şi alţi sectanţi au ucis un membru al guvernului şi nişte ziarişti. După actul respectiv, conform unei casete care a înregistrat suicidul în desfăşurare, pastorul a motivat acţiunea prin refuzul URSS de a le mai permite exodul şi prin frica de a nu sfârşi “convertiţi” la fascism. 909 oameni si-au pus capăt zilelor.

Balinezii pentru a nu se preda (1906). Pe 14 septembrie, 1000 de balinezi au participat la ritualul suicidal Puputan pentru a nu fi înrobiţi de către colonizatorii olandezi. Raja s-a îmbrăcat în veşmintele tradiţionale albe şi a ordonat să se ardă toate lucrurile de valoare. Apoi toată lumea a pornit ceremonios spre invadatori. Ajunşi în faţa lor, oamenii au început să se înjunghie unul pe altul după ce marele preot l-a ucis pe Raja. În tot haosul, balinezii au aruncat cu bijuterii şi bani spre trupele olandeze stupefiate.

Mai multe, pe historia.ro.

×
Subiecte în articol: sinucideri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close