Antena 3 CNN Actualitate Cultură Susţin că au dreptul să moară, aşa cum au şi dreptul să trăiască. Interzicerea eutanasiei, o încălcare a drepturilor umane şi a libertăţii de alegere?

Susţin că au dreptul să moară, aşa cum au şi dreptul să trăiască. Interzicerea eutanasiei, o încălcare a drepturilor umane şi a libertăţii de alegere?

Susţin că au dreptul să moară, aşa cum au şi dreptul să trăiască. Interzicerea eutanasiei, o încălcare a drepturilor umane şi a libertăţii de alegere?
Sursa foto: Foto: Pinterest
06 Sep 2012   •   10:09

Tony Nicklinson, un britanic de 58 de ani care a trăit complet paralizat timp de 7 ani după ce a suferit un infarct, a refuzat să mai mânânce şi a murit. Cu puţin timp în urmă, el a pierdut lupta legală cu autorităţile. Vroia să fie eutanasiat.

Singura modalitate prin care Tony putea comunica cu familia lui era prin intermediul unui sistem computerizat care îi scana mişcarea ochilor pentru a formula cuvinte şi propoziţii.



Acum, familia britanicului a lansat o campanie pe Twitter pentru a sensibiliza şi a obţine suportul publicului larg în vederea legalizării eutanasiei.

Cauza a provocat o dezbatere publică asupra metodelor şi eticii sinuciderii asistate. Sunt mulţi oameni care se opun eutanasiei din motive religioase, considerând acest procedeu o formă de sinucidere.

Există însă şi foarte mulţi oameni care consideră că moarte este o chestiune privată, personală, şi că ceilalţi oameni au dreptul să moară, aşa cum au şi dreptul să trăiască.

×
Subiecte în articol: eutanasie sinucidere asistata
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close