Antena 3 CNN Actualitate Cultură Tablourile de patrimoniu furate în vară au ajuns într-o expoziţie la Muzeul de Istorie Piatra Neamţ

Tablourile de patrimoniu furate în vară au ajuns într-o expoziţie la Muzeul de Istorie Piatra Neamţ

Tablourile de patrimoniu furate în vară au ajuns într-o expoziţie la Muzeul de Istorie Piatra Neamţ
Sursa foto: Foto: bizchannel.ro
03 Dec 2011   •   17:51

Cel mai spectaculos jaf de opere de artă din ţară, aduce beneficii, până la urmă, publicului pasionat de pictură. Tablorile de patrimoniu, semnate Grigorescu, Tonitza sau Luchian şi-au găsit loc într-o expoziţie deschisă la Muzeul de Istorie din Piatra Neamţ.

La sfârşitul lunii octombrie, poliţiştii din Neamţ i-au prins pe hoţi şi au găsit toate tablourile evaluate la aproape jumătate de milion de euro. Jaful a avut loc în luna mai când hoţul , un fost puşcăriaş, a intrat într-o vilă din Piatra Neamţ, a legat-o pe proprietară şi pe o vecina a acesteia si a fugit cu operele de artă. Acum, când prejudiciul a fost recuperat, tablourile au ajuns la muzeu.

La fel de încântată de recuperarea tablourilor semnate de artişti celebri ca Tonitza sau Grigorescu este şi proprietara acestora.

Expoziţia va fi deschisă toată luna decembrie. Pentru rezultatele anchetei desfăşurată în vederea identificării autorilor şi a recuperării obiectelor de patrimoniu, doi dintre poliţiştii care au lucrat la acest caz au fost ridicaţi în grad la excepţional.

×
Subiecte în articol: pictura jaf tablouri
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close