Antena 3 CNN Actualitate Cultură The Guardian: "Faust" al lui Purcărete, cel mai ambiţios spectacol la Edinburgh

The Guardian: "Faust" al lui Purcărete, cel mai ambiţios spectacol la Edinburgh

The Guardian: "Faust" al lui Purcărete, cel mai ambiţios spectacol la Edinburgh
19 Aug 2009   •   19:07

Spectacolul "Faust", de Silviu Purcărete, prezentat la Festivalul Internaţional de la Edinburgh, este considerat de publicaţia britanică The Guardian drept cea mai ambiţioasă montare teatrală de la eveniment. Festivalul de la Edinburgh are loc în perioada 14 august ? 6 septembrie.

Spectacolul are două scene şi o distribuţie formată din 100 de actori. El prezintă tortura simulată, băi în flăcări şi nuditate. "Faust este cea mai ambiţioasă producţie a festivalului ", subliniază publicaţia.

"Stau într-o sală de clasă goală, urmărind un schelet care se bălăngăne, atârnat de un cui ruginit. Băncile, 13 la număr, sunt lipite de perete, iar scaunele formează o movilă ciudată ce sfidează gravitaţia. Prin uşile din spate, care arată de parcă ar fi fost bombardate, se ivesc şase feţe pictate, ce privesc intens publicul. Unul dintre personaje nu are un ochi şi are faţa arsă şi zgâriată, altul pare că are păstârnac în urechi, iar în faţa lor este aşezat un rinocer din fibră de sticlă, de un realism straniu", scrie criticul publicaţiei The Guardian, Laura Barnett.

Purcărete descrie spectacolul "Faust", prezentat pentru prima dată în România în 2007, ca fiind "o adaptare liberă" după piesa lui Johann Wolfgang Goethe. Spectacolul va fi prezentat zilnic la festival, până sâmbătă.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: the guardian
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close