Antena 3 CNN Actualitate Cultură Un băieţel de şapte ani, considerat viitorul Pablo Picasso

Un băieţel de şapte ani, considerat viitorul Pablo Picasso

Un băieţel de şapte ani, considerat viitorul Pablo Picasso
Sursa foto: Kieron Williamson
29 Ian 2010   •   19:22

Un băieţel de şapte ani din Marea Britanie este considerat noul Picasso, după ce a vândut 16 picturi, pentru peste 32.000 de dolari, în numai 14 minute. Lucrările lui Kieron Williamson, evaluate la aproximativ 2.700 de dolari fiecare, sunt inspirate din peisajele regiunii Norfolk, în care locuieşte.

Kieron a început să picteze la vârsta de cinci ani, când a fost împreună cu familia lui în excursie în sud-estul Angliei. Din acel moment pictura a fost viaţa lui. Pentru a picta, băiatul ?se trezea în fiecare dimineaţă la ora şase, iar noi ne trezeam din cauza zgomotului făcut de borcanele de gem. Încă mai face aşa?, povesteşte tatăl lui.

Părinţii i-au încurajat permanent pasiunea pentru pictură, dar au avut grijă ca băiatul să nu se suprasolicite. Pictează numai când vrea şi cât vrea, iar familia a limitat numărul de lucrări care vor fi puse în vânzare. Sute de cumpărători, din întreaga lume, aşteaptă să achiziţioneze noile lucrări ale băiatului.

Kieron ia lecţii de la un pictor local şi, recent, a fost luat sub aripa specialiştilor de la galeria de artă Picturecraft din Holt. Directorul galeriei, Adrian Hill, spune că acesta face progrese zilnice impresionante. ?A fost o trecere rapidă de la un mic amator bun, direct la un pictor cu valoare comercială. Ca să fiu sincer, pentru mine a fost de-a dreptul şocant?, a declarat Hill.

Criticii de artă sunt de părere că lucrările micului Kieron sunt comparabile cu cele din tinereţea lui Pablo Picasso. ?Nu avem nici un motiv să nu credem că nu poate să aibă acelaşi succes. Deci, e posibil să ne uităm la un viitor mare maestru?, spune Hill.

Pictorul preferat al lui Kieron este artistul britanic Edward Seago. Băiatul a cheltuit o parte din banii câştigaţi din vânzarea picturilor pentru a achiziţiona câteva lucrări ale lui Seago. Restul banilor sunt în administrarea părinţilor, până când băiatul va împlini 25 de ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Pablo Picasso
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close