Antena 3 CNN Actualitate Cultură Un roman al Hertei Muller, tăiat în bucăţi şi aruncat într-o găleată cu sânge, la o emisiune germană (FOTO)

Un roman al Hertei Muller, tăiat în bucăţi şi aruncat într-o găleată cu sânge, la o emisiune germană (FOTO)

Un roman al Hertei Muller, tăiat în bucăţi şi aruncat într-o găleată cu sânge, la o emisiune germană (FOTO)
Sursa foto: herta muller
16 Oct 2009   •   16:55

Scriitoarea germană, de origine română, Herta Muller, laureată a Premiului Nobel, a fost subiect de glumă într-o emisiune de televiziune, potrivit bild.de. Realizatorul emisiunii, un star TV cunoscut pentru excentricitatea sa, a tăiat în bucăţi şi a aruncat într-o găleată plină cu sânge un exemplar din cel mai recent roman al scriitoarei.

Harald Schmidt a mai comentat faptul că Muller este născută în România, aceeaşi ţară de unde provine şi actotrul Bella Lugosi, devenit celebru pentru roluri precum Dracula sau Frankenstein.

Nu doar originea scriitoarei a fost luată în derâdere, ci şi înfăţişarea sa. Coprezentatorul lui Schmidt a purtat o perucă ce imita coafura Hertei Muller.



Laureata premiului Nobel pentru Literatură de anul acesta s-a născut în România, lângă Timişoara, dar a emigrat în Germania, în urmă cu 20 de ani, după ce a fost persecutată de regimul comunist, pe care l-a criticat în mod deschis.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: roman
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close