x close

Un român vrea să realizeze cea mai mare pictură din lume

de Antena3.ro    |    19 Ian 2011   •   10:47
Un român vrea să realizeze cea mai mare pictură din lume 429 Galerie foto (8) Foto: raulneret.blogspot.com

Un român a început lucrul la cea mai mare pictură din lume, care va putea fi admirată şi noaptea. Tabloul este descris de artist ca o călătorie în timp şi spaţiu inspirată din capturile făcute de telescopul Hubble. Lucrarea va avea o lăţime de 2,1 metri şi o lungime de 100 metri.

Raul Neret, în vârstă de 33 de ani, s-a izolat într-o cabană din munţii Bucegi, unde lucrează la tabloul-unicat. Pictura urmează să fie expusă în Spania şi Germania, iar banii strânşi vor fi utilizaţi în scopuri caritabile.

„Proiectul impresionează prin dimensiunile lui, dar ceea ce îl face deosebit este faptul că are trei aspecte: unul este aspectul de zi la lumina normală, al doilea aspect este cel pe întuneric la expunere ultraviolet, iar al treilea aspect este pe întuneric perfect când tabloul va radia lumina căci va fi lucrat cu pigmenţi ce acumulează lumina“, a declarat artistul pentru Adevărul.

„Raul Neret este un pictor de 32 ani, din Hunedoara, căsătorit cu doi  copii, un băiat şi o fetiţă care a acceptat provocarea, departe de lumea aglomerată, în Munţii Bucegi, de a crea un tablou unicat“, a declarat Klaus Deker, reprezentantul firmei care sprijină proiectul pictorului.

Tabloul, care va avea o lăţime de 2,1 metri şi o lungime de 100 metri, se poate rula într-un sul ce permite expunerea parţială. Lucrarea va fi expusă pentru prima dată anul viitor, în Spania şi Germania.


 

Citeşte mai multe despre:

pictura record muntii bucegi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati