Antena 3 CNN Actualitate Cultură Una dintre minunile lumii este pe cale să se prăbuşească. Italienii au început să-şi neglijeze monumentele

Una dintre minunile lumii este pe cale să se prăbuşească. Italienii au început să-şi neglijeze monumentele

Una dintre minunile lumii este pe cale să se prăbuşească. Italienii au început să-şi neglijeze monumentele
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
12 Iun 2012   •   07:20

Fontana di Trevi, monumentul de artă ce datează din secolul al XVIII-lea, este pe cale să se prăbuşească.Tehnicienii au inspectat, luni, structura fântânii, după ce mai multe fragmente s-au desprins de-a lungul weekendului. Rezidenţii Romei sunt nemulţumiţi de eşecul autorităţilor de a restaura unul dintre cele mai importante simboluri ale capitalei italiene.

Fontana di Trevi, cea mai cunoscută fântână arteziană din Italia şi unul dintre simbolurile Romei, se prăbuşeşte pe zi ce trece. O echipă de tehnicieni a inspectat structura monumentului, ieri, după ce mai multe părţi din fântână s-au desprins în timpul weekendului. Rezidenţii Romei sunt nemulţumiţi de starea monumentului.

Cu toate acestea, administratorul cultural al Romei, Umberto Broccoli, a declarat că structura fântânii nu este în pericol şi că desprinderea frunzelor decorative s-a datorat infiltrărilor cu apă, cauzate de ninsorile puternice ce au lovit Roma în timpul iernii.

Monumentul impresionat, construit în secolul al XVIII-lea, domină piaţa Trevi din Roma şi atrage, zilnic, sute de turişti din toate colţurile lumii.

Fontana di Trevi a fost decorul mai multor pelicule de excepţie, printre care şi capodopera regizorului Federico Fellini, "La dolce vita".



×
Subiecte în articol: roma fantana
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close