Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vanghelie: Arestările au început brusc, când au apărut informaţii despre familia lui Băsescu

Vanghelie: Arestările au început brusc, când au apărut informaţii despre familia lui Băsescu

Vanghelie: Arestările au început brusc, când au apărut informaţii despre familia lui Băsescu
Sursa foto: Marian Vanghelie
10 Apr 2009   •   23:19

?Viaţa ne demonstrează că oricând poţi fi arestat, trăim nişte vremuri în care dacă noi am relatat că afacerea băiatului ăstuia de un miliard de euro este o escrocherie, am făcut legătura şi am creat o imagine falsă cu un şef de serviciu seceret, l-am împachetat?, a spus Vanghelie, referindu-se la Cornel Şerban, fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) - celebra unitate Doi şi un sfert, demis în scandalul Puiu Popoviciu.

Marian Vanghelile, preşedintele Filialei PSD Bucureşti a fost invitat la emisiunea Antena 3 Special. El a vorbit despre declaraţiile pe care le-a făcut în urmă cu o săptămână, cu privire la posibile arestări care urmează să aibă loc. Potrivit acestuia, Seria arestărilor din ultima perioadă va continua, şi ţintele vor fi, de această dată, personaje cunoscute din mass-media.

El a susţinut că zvonul potrivit căruia în perioada următoare vom asista la arestarea mai multor jurnalişti români nu este o invenţie, ci este vehiculat chiar şi pe holurile ministerelor. Marian Vanghelie vorbeşte despre o legătură a acestor posibile reţineri cu arestările de la DGIPI dar şi cele ale oamenilor de afaceri Puiu Popoviciu şi Gigi Becali.

În cadrul emisiunii Antena 3 Special de vineri, Vanghelie a precizat că informaţiile i-au fost confirmate de mai multe surse şi ?încercăm să le coroborăm pe toate şi să facem publică o sursă credibilă?.

?Dosarele s-au creat aşa, la comanda Procuratuii şi a DNA-ului, unele sunt deja în instanţă. Până să dezvălui aceste lucruri am pus nişte întrebări şi am încercat să le înţeleg şi ştiu şi partea jurdică, tocmai de asta am zis că arestările urmează în următoare perioadă?.

Motivaţia acestor dosare este, în opinia lui Marian Vanghelie, o perdea de fum care ar acoperi teme mult mai importante, cum ar fi ?afacerile preşedintelui Băsescu?. ?Aceste arestări ar da teme de discuţii în societatea românească care să acopere afacerile preşedintelui, şi mie mi se pare dubioasă acea afacere cu apartamentele care s-au dat într-un fel sau altul din partea lui Puiu Popoviciu?.

Vanghelie consideră că arestările din ultima perioadă sunt menite a o acoperi pe cea a omului de afaceri Puiu Popoviciu. ?Cred că aceste lucruri sunt legate între ele, faptul că nu se ia nimeni de aceste afaceri (...) şi Băsescu vine şi ne spune public că Popoviciu este un investitor care a investit un miliard şi că ne transmite, de fapt: ce faceţi voi măi băieţi arestaţi un investitor??, a explicat Vanghelie.

?Arestările au început brusc, când se ştia că vor apărea lucruri despre familia lui Traian Băsescu şi brusc l-am arestat pe şeful unui serviciu secret şi apoi pe Becali?, a declarat Marian Vanghelie.

În privinţa arestării lui Gigi Becali, Vanghelie a spus că nu i se pare normal ca acesta să fie ridicat cu 30 de mascaţi din casă. ?Nu-i iau apărarea lui Gigi Becali, chiar m-am contrat cu el însă şi el este om, are familie, nu te duci peste el în casă cu 30 de mascaţi?, a spus preşedintele PSD Bucureşti.

Acesta consideră că ?anumite persoane din Justiţie fac anumite jocuri la anumite comenzi. Spre exemplu aceste persoane nu au făcut de capul lor aceste arestări. Nu cred că timp de doi ani de zile nimeni nu a fost interesat de afacerea Popoviciu, şi acum îl iau pe Becali pentru ceva ce s-a întâmplat în urmă cu două luni?, susţine Vanghelie.

?Dacă preşedintele Băsescu se luptă cu corupţia de ce nu luăm şi cazul lui, pentru că e identic cu cel al lui Popoviciu?, s-a întrebat Vanghelie.

Preşedintele PSD Bucureşti a vorbit şi despre Ministerul de Interne precizând că acesta ?nu reprezintă o miză?. Însă ?trebuia să avem şi noi un minister, cel puţin pentru a avea o monedă de schimb?.



În fiecare vineri, începând cu ora 22:05, Antena 3 va difuza ?Antena 3 Special?, o emisiune care va dezbate cele mai fierbinţi subiecte ale momentului. Moderată de Maria Coman, emisiunea va avea ca invitaţi persoane cheie implicate direct în cele mai recente şi importante evenimente de pe scena politică şi nu numai. Astfel, Antena 3 va transmite publicului informaţii direct de la sursă, pentru ca telespectactorii să beneficieze de o viziune clară a situaţiilor cu care România se confruntă.

În ediţia de vineri au fost invitaţi Andrei Bădin, Senior Editor Antena 3, şi Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti.

Persoanele care vor sa transmită informaţii sau care doresc să-şi exprime un punct de vedere referitor la subiectele zilei, pot contacta Antena 3 la [email protected] sau 021/20.30.118.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close