Antena 3 CNN Actualitate Cultură Varujan Vosganian, propus la premiul Nobel pentru literatură

Varujan Vosganian, propus la premiul Nobel pentru literatură

Varujan Vosganian, propus la premiul Nobel pentru literatură
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Ian 2015   •   19:35

Varujan Vosganian a fost propus pentru premiul Nobel pentru literatură de Uniunea Scriitorilor din Armenia.

 
Fragmente din romanul acestuia denumit "Cartea şoaptelor", traduse deja în 20 de limbi străine, vor fi citite în mai multe oraşe din lume, pentru omagierea victimelor genicidului armean. 
 
Vosganian nu este la prima numire de acest fel. Şi anul trecut a fost propus pentru Nobel de Comitetul scriitorilor din România, alături de Mircea Cărtărescu, Nicolae Breban şi Norman Manea. 
 
Romanul lui Varujan Vosganian, "Cartea şoaptelor" a obţinut premiul pentru Cartea anului 2009, acordat de revista România literara, cu sprijinul Fundaţiei Anonimul, premiul revistei Observator cultural pe anul 2009, marele premiu Niram Art - Trofeul Mihail Sebastian, acordat de revista multiculturală Niram Art, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid, premiul "Mihail Sadoveanu", premiul pentru proză al revistei Argeo, premiul revistei Convorbiri literare pe anul 2009, premiul Academiei Române, acordat celei mai bune lucrari în proză a anului 2009. 
 
De asemenea, a fost nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2009. 
 
Varujan Vosganian s-a născut pe 25 iulie 1958, în Craiova. Este preşedintele Uniunii Armenilor din România şi primvicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România. 

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian Nobel
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close