Antena 3 Actualitate Cultură Vaticanul vine cu o descoperire uluitoare pentru creştinism. "Nu am mai văzut aşa ceva în ultimul secol"

Vaticanul vine cu o descoperire uluitoare pentru creştinism. "Nu am mai văzut aşa ceva în ultimul secol"

de L.D.    |    15 Iun 2012   •   07:15
Vaticanul vine cu o descoperire uluitoare pentru creştinism. "Nu am mai văzut aşa ceva în ultimul secol"

Publicaţia oficială a Vaticanului, Osservatore Romano, a anunţat descoperirea a 29 de predici inedite care aparţin marelui gânditor şi teolog creştin Origene, care datează de la începutul secolului al III-lea, în Biblioteca din Munchen (Germania), scrie Mediafax.

"Este, potrivit tuturor probabilităţilor, descoperirea secolului", realizată de profesoara de filologie italiană Marina Molin Pradel, la Bayerische Staatbibliothek din Munchen, afirmă publicaţia Vaticanului.
 
Origene este considerat "părintele exegezei biblice", întrucât a comentat toate cărţile din Vechiul şi Noul Testament, şi a fost unul dintre primii mari filosofi creştini.


 
Studiind în aprilie un codex bizantin din secolul al XI-lea, "Monacensis" grec 314, Marina Molin Pradel a observat că anumite predici conţinute în acest codex corespund celor scrise de Origene în prima jumătate a secolului al III-lea şi traduse apoi în latină la începutului secolului al V-lea.

"Cercetătoarea a ajuns la concluzia că toate cele 29 de predici conţinute în codex, considerate până atunci inedite, aparţin marelui intelectual creştin", afirmă Osservatore Romano.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close