Antena 3 CNN Actualitate Cultură Veste bună pentru bucureşteni! A fost inaugurat primul amfiteatru din Capitală în aer liber

Veste bună pentru bucureşteni! A fost inaugurat primul amfiteatru din Capitală în aer liber

A fost inaugurat primul amfiteatru din Capitală construit în aer liber, în incinta unei unități de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei. În noul spațiu, care a necistat o investiţie de 150 mii euro, vor fi găzduite spectacole, concursuri, decernări de premii, conferinţe şi nu numai. De asemenea, va fi organizat și Festivalul Regina Maria, festival de teatru dedicat copiilor din școlile și liceele sectorului.

Veste bună pentru bucureşteni! A fost inaugurat primul amfiteatru din Capitală în aer liber
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2020   •   18:21

În contextul pandemiei şi a obligaţiei respctării distăţării sociale în şcoli, în Sectorul 6 a fost construit primul amfiteatru în aer liber pentru activităţi ddactice şi culturale.

Astfel, şcoala gimnazială "Regina Maria", din Cartierul Militari devine prima unitate de învăţământ preuniversitar dotată cu un amfiteatru în aer liber. În acest amfiteatru se vor desfășura în principal activități educaționale și extrașcolare, dar vor fi puse în scenă, totodată, spectacole și piese de teatru.

Noul spațiu va fi folosit atât de elevii scolii, cât şi de alte şcoli din sector. Având în vedere noile prevederi privind distanțarea fizică, artiștii vor putea pune în scenă piese de teatru și vor susține spectacole în deplină siguranță pentru copii. De asemenea, în noul spațiu se vor desfășura și cursuri în aer liber.

În acest sens, Primăria va încheia un parteneriat cu Teatrul Masca pentru organizarea unui festival de tetaru dedicat copiilor.

Valoarea investiției este de 150 de mii de euro, asigurată de primăria de sector.

×
Subiecte în articol: amfiteatru Capitală sectorul 6
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close