Antena 3 CNN Actualitate Cultură Veterana corespondenţilor la Casa Albă demisionează după ce a cerut evreilor ?să plece acasă?

Veterana corespondenţilor la Casa Albă demisionează după ce a cerut evreilor ?să plece acasă?

Veterana corespondenţilor la Casa Albă demisionează după ce a cerut evreilor ?să plece acasă?
Sursa foto: Helen Thomas
08 Iun 2010   •   20:48

Helen Thomas, 89 de ani, un corespondent ?veteran? pentru Hearst Newspapers la Casa Albă, şi-a anunţat demisia, la puţin timp după ce administraţia americană a condamnat afirmaţiile sale despre evrei ca fiind "ofensatoare şi reprobabile."
Purtătorul de cuvânt al instituţiei arăta că ce a spus despre Israel cere scuze.
Thomas a provocat o adevărată vâlvă cu afirmaţiile sale recente că evreii "ar trebui să plece naibii din Palestina" şi "să meargă acasă" în Polonia, Germania, America şi "oriunde altundeva."
"Cred că ar trebui şi şi-a cerut scuze," arăta purtătorul de cuvânt al Casei Alve, Robert Gibbs. "Evident că afirmaţiile sale nu reflectă, cu siguranţă, cred, opinia majorităţii celor de aici, şi cu siguranţă nu pe cea a administraţiei", declara acesta la briefiengul zilnic de presă.
De la publicarea comentariilor lui Thomas, pe 27 mai într-un interviu pentru RabbiLive.com, foşti oficiali americani şi colegi de presă au cerut suspendarea acesteia de la Casa Albă, unde avea propriul scaun central, în primul rând.
Thomas se bucură de privilegii speciale datorită activităţii sale îndelungate ca jurnalist. Ea a acoperit activitatea tuturor preşedinţilor de la John F. Kennedy.
Luni, a fost prima zi când un oficial SUA a condamnat comentariile sale. Gibbs a calificat afirmaţiile lui Thomas ca fiind "ofensatoare şi reprobabile." El declara că nu a vorbit direct cu preşedintele Obama despre aceste comentarii.
Thomas a publicat un comunicat cu scuze după ce comentariile sale au devenit publice.
"Regret profund comentariile pe care le-am făcut săptămâna trecută cu privire la israelieni şi palestinieni. Ele nu reflectă credinţa mea sinceră că pacea va cuprinde Orientul Mijlociu doar când toate părţile vor recunoaşte necesitatea respectului reciproc şi a toleranţei."
Thomas a fost prima femeie în National Press Club, asociaţia corespondenţilor la Casa Albă. Ea a fost alături de zece preşedinţi americani şi este considerată "decanul corpului de presă din Washington."
Anul trecut în august, Obama a făcut o vizită specială în camera presei cu prăjituri pentru a-i ura acesteia la mulţi ani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Casa Alba stat palestinian
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close