Antena 3 CNN Actualitate Cultură Victima lui Roman Polanski cere procurorilor să renunţe la solicitarea de extrădare

Victima lui Roman Polanski cere procurorilor să renunţe la solicitarea de extrădare

Victima lui Roman Polanski cere procurorilor să renunţe la solicitarea de extrădare
Sursa foto: Roman Polanski
22 Ian 2010   •   20:02

Samantha Geimer, cea care a fost abuzată sexual de regizorul Roman Polanski, în 1977, pe când avea doar 13 ani, sare din nou în ajutorul atacatorului ei. Geimer susţine solicitarea făcută de avocaţii apărării, prin care se cere judecarea acestuia în absenţă, precizează AFP. Unul dintre avocaţii victimei a cerut chiar procurorilor să retragă cererea de extrădare a regizorului.

Victima lui Polanski, acum în vârstă de 43 de ani, a cerut în mai multe rânduri justiţiei americane să renunţe la acuzaţiile aduse regizorului.

Procurorul Peter Espinoza trebuie să se pronunţe vineri cu privire la cererea ca Roman Polanski dsă fie judecat în absenţă. Procurorul districtual adjunct, David Walgren, şi-a exprimat deja părerea în această privinţă. El nu acceptă judecarea acestuia în absenţă, după ce ?timp de 32 de ani şi-a bătut joc de sistemul nostru (SUA) de justiţie?.

Roman Polanski, în vârstă de 76 de ani, a fost arestat în luna septembrie, în Elveţia, unde aşteaptă decizia de extrădare, în stare de arest la domiciliu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roman Polanski
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close