Antena 3 CNN Actualitate Cultură Victor Stănculescu va participa la premiera spectacolului ?Ultimele ore ale lui Ceauşescu?

Victor Stănculescu va participa la premiera spectacolului ?Ultimele ore ale lui Ceauşescu?

Victor Stănculescu va participa la premiera spectacolului ?Ultimele ore ale lui Ceauşescu?
Sursa foto: sotii Ceausescu
30 Noi 2009   •   20:48

Imaginile procesului şi execuţia dictatorilor Elena şi Nicolae Ceauşescu în cea de-a doua zi de Crăciun din 1989 s-au imprimat adânc în subconştientul colectiv al mai multor generaţii din Vest care au urmărit evenimentele la televizor.

La 20 de ani după căderea Zidului Berlinului, Institutul Internaţional pentru Crimă Politică (IIPM) pune în scenă pentru prima dată o reconstituire a celui mai celebru proces al istoriei europene, în decoruri autentice.

Premiera absolută a spectacolului de teatru documentar "Ultimele ore ale lui Ceauşescu" va avea loc joi, 10 decembrie, ora 19.00, la Teatrul Odeon.

Spectacolul va fi urmat de discuţii cu publicul, în prezenţa lui Victor Stănculescu, Dr. Thomas Kunze, a realizatorilor proiectului şi a actorilor din distribuţie.

Fostul general Victor Athanasie Stănculescu, acuzat în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, a confirmat participarea la primul spectacol.

Cel de-al doilea spectacol va fi vineri, 11 decembrie, ora 19.00. Ambele reprezentaţii vor fi jucate în limba română.




Proiectul are ca scop reflectarea modului în care s-a scris istoria şi se bazează pe o documentare minuţioasă, având ca formă de punere în scenă reconstituirea.

?Ultimele ore ale lui Ceauşescu? este o coproducţie a Institutului pentru Crimă Politică IIPM Zürich/Berlin, a companiilor de teatru: Theaterproduktionsgesellschaft KG Migros Kulturprozent Schweiz Botschafter Berlin, Hebbel am Ufer Berlin (HAU), Schlachthaus Theater Bern, Theaterhaus Gessnerallee Zürich, Südpol Lucerna, NFP Berlin şi Langfilm Zürich.

×
Subiecte în articol: ceausescu proces
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close