Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vosganian: Boicotul televiziunilor de ştiri este inimaginabil într-o democraţie

Vosganian: Boicotul televiziunilor de ştiri este inimaginabil într-o democraţie

Vosganian: Boicotul televiziunilor de ştiri este inimaginabil într-o democraţie
Sursa foto: vosganian
09 Apr 2010   •   16:23

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri, că depolitzarea SRTv şi SRR invocată de Emil Boc este o "tentativă lustruită" a PDL de a controla "şi mai abitir" televiziunea şi radioul, precizând că boicotul televiziunilor de ştiri este inimaginabil într-o democraţie, informează Mediafax.

"Asta este o manevră a PD de a controla şi mai vârtos Televiziunea şi Radioul public, pentru că am văzut de noi ce fel de depolitizare vor cei de la PDL. Depolitizarea televiziunii şi radioului nu este decât o tentativă lustruită de a controla şi mai abitir Televiziunea şi radioul", a susţinut Varujan Vosganian.

În plus, liberalul a criticat decizia PDL de a boicota televiziunile de ştiri Realitatea Tv şi Antena 3, precizând că un demers precum cel anunţat de PDL este "inimaginabil într-o democraţie".

"Asta este fără precedent. Numai pe vremea comuniştilor, miniştrii aveau interdicţie să apară la televizor. Să nu te duci la nişte posturi de televiziune numai pentru că te critică, este inimaginabil într-o democraţie", a declarat tranşant Vosganian.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, vineri, că a discutat cu partenerii de coaliţie pentru a fi modernizată legea aflată în Senat astfel încât instituţiile publice de radio şi televiziune să fie scoase "de sub cupola politică". Premierul le-a spus participanţilor la Consiliul Naţional de Coordonare al partidului că nu trebuie uitate lucrurile pe care PDL le-a promis atunci când se afla în opoziţie, arătând că democrat-liberalii nu şi-au desemnat reprezentanţi în consiliile de administraţie ale TVR şi SRR.

Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat joi că Biroul Permanent Naţional al PDL a decis ca reprezentanţii formaţiunii să nu mai participe la emisiunile celor două televiziuni de ştiri până când aceste posturi nu vor reveni la informarea critică, dar corectă a opiniei publice. Flutur a dat asigurări că toţi jurnaliştii de la cele două posturi vor fi bine primiţi la PDL şi vor avea aceleaşi relaţii deschise cu membrii partidului.

Premierul Emil Boc a susţinut, miercuri, că Antena 3 şi Realitatea TV "dezinformează" şi că, de aceea, Antena a fost amendată de CNA şi că, probabil, şi celălalt post "urmează", în timpul acestei declaraţii el luând la un moment dat microfonul din mâna reporterului Realităţii TV.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda nu are de gând să se supună directivei emise de Biroul
Permanent Naţional al PDL. Preda a anunţat, pe blogul său, că vineri seară va participa la o emisiune la Antena 3, întrucât a primit invitaţia înainte de şedinţa BPN în care s-a decis ca membrii partidului să nu mai meargă. Dealtfel, europarlamentarul PDL critică decizia conducerii partidului, apreciind că "boicotarea presei este o mare eroare" şi decizia luată ca una "pripită".

Antena3.ro



×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close