Antena 3 CNN Actualitate Cultură Weekend multicultural la Teatrul Nottara!

Weekend multicultural la Teatrul Nottara!

Weekend multicultural la Teatrul Nottara!
25 Apr 2018   •   11:46

Iubitorii teatrului, și în special cei care îndrăgesc opere marelui William Shakespeare, sunt invitați în weekend la un adevarat festin. Ca o premieră, în acest an, Festivalul Internațional de Teatru FEST(in) pe Bulevard începe mai devreme, adică vineri, 27 aprilie. Și asta pentru că Teatrul Nottara se  bucură de colaborarea cu unul dintre cele mai importante festivaluri din țară: Festivalul Internațional Shakespeare, organizat de Teatrul Național Marin Sorescu și Fundația Shakespeare din Craiova. Până pe 6 mai, teatrul de pe Bulevardul Magheru va găzdui spectacole de pe cinci continente, prezente în cadrul Festivalul Internațional Shakespeare - Planeta Shakespeare.  În acest final de săptămână spectatorii sunt invitați la 3 spectacole de exceptie.

Vineri, de la ora 19.00, debutul festivalului este semnat de spectacolul „Mult zgomot pentru nimic”, în regia Dianei Lupescu, o producție a Teatrului Nottara, după una dintre primele comedii ale lui Shakespeare. În poveste, oamenii iubesc, urăsc fără motiv, trădează, urzesc intrigi, leagă prietenii, totul într-o notă plină de prospeţime şi de neprevăzut.

Sâmbătă, de la ora 19.30, va urca pe scena sălii George Constantin compania Flute Theatre din Stratford upon Avon, cu spectacolul „ A douăsprezecea noapte”, în regia lui Kelly Hunter. Lucrând doar cu câteva bănci, instrumente muzicale, costume şi recuzita care putea fi gasită pe o plajă, actorii creează o experienţă nostimă şi emoţionantă, pentru publicul secolului al XXI-lea. Cei șapte actori îmbină muzica acustică și versul shakespearian, scoţând la iveală durerea şi extazul primei iubiri.

Duminică, de la ora 19.00, scena sălii Horia Lovinescu va găzdui cea mai cunoscută poveste de iubire a tuturor timpurilor – „ Romeo si Julieta”. Sub îndrumarea marelui regizor Oh Tae Suk, Compania MoKwa Repertory Company din Coreea de Sud, vine cu o interpretare inedită, din perspectiva bogatelor tradiţii ale ţării asiatice, în care verbul shakespearian se întâlneşte cu ritmurile identităţii coreene. O mizanscenă  tradiţională cu materiale multicolore, costume și recuzită bogate… cuvinte coreene, mişcare coreeană, o interpretare nouă. Versiunea coreeană a piesei Romeo şi Julieta. Programul complet al spectacolelor îl găsiți pe www.festinpebulevard.ro, iar bilete puteți cumpăra de pe www.nottara.ro, festinpebulevard.ro şi de la agenţia de bilete a Teatrului Nottara.

×
Subiecte în articol: Teatrul Nottara teatru
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Huiduieli, la concertul Coldplay din București: Manelistul Babasha a cântat cu trupa
x close