Antena 3 CNN Actualitate Cum s-a gândit ISIS să-i cheame acasă pe refugiaţi

Cum s-a gândit ISIS să-i cheame acasă pe refugiaţi

Cum s-a gândit ISIS să-i cheame acasă pe refugiaţi
22 Sep 2015   •   00:01

Afluxul de refugiaţi sirieni deranjează gruparea jihadistă Daesh (acronimul arab al Statului Islamic), prin urmare, într-o nouă campanie de propagandă, islamiştii denunţă exodul în masă spre ‘ţările necredincioşilor’ şi îi invită pe musulmani să se instaleze pe ‘Pământul islamului’, potrivit Francetv.info, preluat de radioiasi.ro.

După înregistrări cu decapitări şi execuţii menite să-i terorizeze pe duşmani, Statul Islamic a postat în ultimele zile pe Internet mai multe înregistrări video pentru a-i descuraja pe refugiaţii sirieni să meargă în ţările europene, gruparea islamistă invitându-i să se alăture ‘statului lor unde viaţa este bună pentru un musulman’.

În aceste filmuleţe de propagandă, totul este făcut pentru a-i culpabiliza pe musulmanii care solicită azil în ţările europene. ‘Voi bateţi la porţile cruciaţilor pentru a trăi sub controlul lor în timp ce bunicii voştri au fost mari cuceritori’, afirmă în limba arabă un individ, care proferează o blasfemie.

Toate filmele de propagandă ale Statului Islamic includ imagini extrase din reportaje ale unor televiziuni occidentale (France 24, Euronews) cu privire la suferinţa refugiaţilor în ţările de primire. Mai mult, islamiştii încearcă să acrediteze ideea că migranţii sunt umiliţi şi brutalizaţi tocmai pentru că ‘sunt musulmani’. ‘Aţi fugit de moarte pentru a muri în mare, pentru a suferi umilinţele cruciaţilor care vă adăpostesc, pentru ca ei să vă convertească la religia lor’, se subliniază într-un comentariu.

Televiziune qatariotă Al Jazira, care citează o sursă apropiată Daesh, a anunţat că a fost emisă o fatwa care interzice musulmanilor să ceară azil în ‘ţările necredincioşilor’. În acelaşi timp, aceeaşi sursă indică faptul că refugiaţii nu sunt consideraţi drept necredincioşi şi sunt bineveniţi în teritoriile controlate de Statul Islamic.

Pentru a-i convinge pe refugiaţi să se întoarcă pe ‘Pământul islamului’, gruparea jihadistă ‘împănează’ aceste filme de propagandă cu presupuse mărturii ale locuitorilor mulţumiţi de viaţa lor. ‘Aici trăim foarte bine şi avem tot confortul. Nu ne lipseşte nimic. Avem aer condiţionat, telefoane mobile şi Internet’, spune un bărbat de 50 de ani. Aceste apeluri nu au însă niciun efect asupra maselor de refugiaţi sirieni care continuă să se îndrepte în număr mare spre Europa, concluzionează Francetv.info.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close