Antena 3 CNN Actualitate Cum s-a schimbat relaţia Băsescu - popor într-un an: Discursurile de la Ziua Unirii din 2010 şi 2011

Cum s-a schimbat relaţia Băsescu - popor într-un an: Discursurile de la Ziua Unirii din 2010 şi 2011

Cum s-a schimbat relaţia Băsescu - popor într-un an: Discursurile de la Ziua Unirii din 2010 şi 2011
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Ian 2011   •   14:06

Dacă în urmă cu un an, manifestările organizate cu ocazia Unirii Pricipatelor erau însoţite de urale sau, cel puţin, de linişte, lucrurile s-au schimbat radical anul acesta. Preşedintele Băsescu a fost nevoit să-şi susţină discursul în huiduielile şi fluierăturile oamenilor nemulţumiţi de condiţiile economice actuale. Şi asta în condiţiile în care discursurile din cei doi ani ale preşedintelui au fost oarecum asemănătoare, îndemnând la unitate şi sacrificii.

A trecut exact un an de când Traian Băsescu a susţinut un discurs cu ocazia Unirii Pricipatelor, alături de preşedintele Senatului, Mircea Geoană. „Marcăm 151 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românescă. Şi atunci, aveam nevoie de o Constituţie modernă care să corespundă aspiraţiilor românilor de a avea un stat modern. Şi atunci,ca şi acum, aveam nevoie de o reformă a sistemului de educaţie”, spunea la acea vreme Traian Băsescu.

Discursul lui Traian Băsescu din 2010:


Singurele lucruri care i-au perturbat discursul de la acea vreme au fost, poate, câteva aplauze. Anul acesta însă, preşedintele a fost huiduit şi fluierat de mulţime. Încă de la primele cuvinte rostite, şeful statului a fost huiduit de mai mulţi oameni adunaţi în Piaţa Unirii din Iaşi. Aceştia au fluierat şi au scandat "Jos Băsescu!" sau "Hoţii!" pe tot parcursul cuvântării.

Huiduieli şi fluierături, la discursul din 2011:
 
Tot în urmă cu un an, preşedintele Băsescu făcea şi o gafă referitoare la data Unirii Principatelor. Preşedintele a mutat anul unirii cu 100 de ani, confuzia fiind făcută de preşedinte de două ori în cursul discursului pe care l-a susţinut.
 
Băsescu confundă data Unirii Pricipatelor:


×
Subiecte în articol: Ziua Unirii discurs
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close