Antena 3 CNN Actualitate Cum vor finanţate lucrările la reţeaua de metrou pe tronsonul Drumul Taberei - Universitate

Cum vor finanţate lucrările la reţeaua de metrou pe tronsonul Drumul Taberei - Universitate

Cum vor finanţate lucrările la reţeaua de metrou pe tronsonul Drumul Taberei - Universitate
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Mar 2013   •   18:58
Lucrările la extinderea reţelei de metrou pe tronsonul Drumul Taberei - Universitate urmează să fie finanţate cu 104 milioane lei din sumele obţinute de stat prin comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Potrivit actului normativ, sumele obţinute din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pot fi utilizate şi pentru proiecte urgente, cu condiţia ca asemenea investiţii să fie permise de directivele europene în domeniu, informează Mediafax.

Astfel, Guvernul a propus alocarea sumei de 104 milioane lei Ministerului Transporturilor pentru finanţarea în anul 2013 a proiectului de investiţii "Magistrala V Metrou Etapa I-a Drumul Taberei - Universitate" în vederea decongestionării traficului şi a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Acest proiect se încadrează în lista destinaţiilor pentru care pot fi utilizate veniturile obţinute din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.





×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close