Antena 3 CNN Actualitate Un nou cutremur s-a produs în această dimineaţă în zona Arad | "Se mișca totul în jurul meu și mi-a fost greu să ies din casă!"

Un nou cutremur s-a produs în această dimineaţă în zona Arad | "Se mișca totul în jurul meu și mi-a fost greu să ies din casă!"

Panica persistă în Arad, după seria de cutremure care a început luni seară.

Un nou cutremur s-a produs în această dimineaţă în zona Arad | "Se mișca totul în jurul meu și mi-a fost greu să ies din casă!"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2023   •   07:48

După seismul cu magnitudinea de 4,9 a urmat o replică de 4.3.

Cutremurul inițial s-a produs la o adâncime de 2,2 kilometri și a fost simțit în mai multe județe din vestul țării, dar și în Ungaria.

Localnicii au ieșit, speriați, din case. Unii, care au mai trăit experiența unor astfel de fenomene, spun că ce s-a întâmplat luni a fost neobișnuit.

Citește și: Primele imagini de la cutremurele din Crişana, Arad: "A fost intens. Am avut impresia că acoperișul va ceda"

"Se mișca totul în jurul meu și mi-a fost greu să mă ridic de la masă, să ajung la ușă și să ies în curte", povestește o femeie din Lipova.

Replica de 4,3 a venit după circa două ore. La miezul nopții de luni spre marți a mai avut loc un seism, de 2,4.

Primarii din mai multe localități afectate au ieșit să vadă starea imobilelor după cutremure.

La Lipova, oamenii din localitate spun că au văzut clătinându-se turla bisericii.

"Am fost surprins, pentru că nu știam să fie o zonă de risc la noi. (Cutremurul) a fost destul de puternic, oamenii s-au panicat dar, din fericire, nu am avut pagube", spune, la rândul său, Dănuț Codreanu, primarul din Zăbrani.

Un nou seism s-a produs marți, la 5 dimineața, şi a avut o magnitudine de 2.7.
 

×
Subiecte în articol: cutremur Arad Lipova Zăbrani
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close