Antena 3 Actualitate CV-ul video şi profilurile pe reţelele de socializare măresc şansele de angajare pe timp de criză (VIDEO)

CV-ul video şi profilurile pe reţelele de socializare măresc şansele de angajare pe timp de criză (VIDEO)

21 Mar 2010   •   19:44
CV-ul video şi profilurile pe reţelele de socializare măresc şansele de angajare pe timp de criză (VIDEO)
Sursa foto: cv

Pe timp de criză, un loc de muncă nu se găseşte aşa uşor. Dacă v-aţi depus zeci de CV-uri pe site-urile de job-uri şi la companii şi încă nu aţi primit nicio veste, specialiştii în resurse umane vă propun o nouă tendinţă, care să îi ia ochii angajatorului. Video CV-ul. Mult mai atractiv decât cel clasic.

Aşa şi-a găsit Mihai un loc de muncă în numai câteva luni. Dezinvolt, sigur pe el şi pe calităţile lui, a reuşit să-l cucerească pe angajator în două minute.

L-au ajutat experienţa profesională, dar şi profesionalismul cu care şi-a făcut video scrisoarea de intenţie.

Dacă optaţi pentru un loc de muncă în PR sau în vânzări, neaparat trebuie să vă faceţi video-scrisoare de intenţie. În cazul unui job în IT, în care comunicarea şi aspectul fizic nu sunt cerinţele de bază ale angajatorului, folosiţi CV-ul clasic. Şi căutaţi pe slujbe pe Internet - 25% dintre angajatori îşi caută potenţiali candidaţi pe Facebook, doar 7 procente pe Twiter şi peste 30, pe LinkedIn.

Experţii în resurse umane îi depunctează pe cei care au postat fotografii provocatoare sau informaţii neadevărate despre ei. În schimb, bile albe primesc candidaţii care au demonstrat că ştiu să comunice.Observator


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close