Antena 3 CNN Actualitate Dan Andronic: Documentele din arhiva SIPA privesc și jurnaliști

Dan Andronic: Documentele din arhiva SIPA privesc și jurnaliști

Dan Andronic: Documentele din arhiva SIPA privesc și jurnaliști
de S.T.    |    17 Mai 2017   •   10:14

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri că a luat decizia ca, în cel mai scurt timp, să desecretizeze arhiva SIPA.

Jurnalistul Dan Andronic, cel care a susținut într-un articol că arhiva SIPA ar fi fost copiată, a declarat miercuri, la Antena 3, că desecretizarea raportului din 2008 e o cheie extrem de importantă.

„Din arhiva SIPA au dispărut documente. Nu mai știm ce există în arhiva SIPA pentru că hard diskurile au fost rescrise. Dacă vrei să cauți ceva nu mai știi unde să cauți, ar trebui văzut cine are scris aceste harduri și cine a pus acel copiator despre care s-a spus public că avea peste 3.000 de pagini copiate”, a spus Dan Andronic.

„Ar trebui văzut cum de camerele instalate de SRI nu au funcționat luni de zile”, a adăugat jurnalistul.

Potrivit lui Dan Andronic, din arhiva SIPA, în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, au fost copiate numeroase documente.

Documentele din arhiva SIPA privesc și jurnaliști”, a punctat jurnalistul, miercuri, la Antena 3.

Serviciul Independent de Protecție și Anticorupție (SIPA), înfiinţat în 1991, se ocupa cu colectarea de date și informații din sistemul penitenciar, fiind vizaţi procurori, judecătorilor, dar și politiceni. Se spune că arhiva SIPA ar conţine zece mii de dosare, din care trei mii ar fi despre magistraţi.

Citiți și:

Reacția Monicăi Macovei, după dezvăluirile lui Andronic privind arhiva SIPA

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close