Antena 3 CNN Actualitate Dan Condrea a transferat sute de mii de euro din conturile personale pe numele soţiei şi ale cumnatului său

Dan Condrea a transferat sute de mii de euro din conturile personale pe numele soţiei şi ale cumnatului său

Dan Condrea a transferat sute de mii de euro din conturile personale pe numele soţiei şi ale cumnatului său
de M.Z.    |    03 Iun 2016   •   11:03

Procurorii DNA spun că, imediat după izbucnirea scandalului Hexi Pharma, patronul Dan Condrea a transferat sute de mii de euro din conturile personale în conturile soţiei, Uliana Ochiunci, şi ale cumnatului său. 

Condrea pusese la cale un sistem prin care transfera banii prin două societăţi din Cipru pentru a păcăli statul român, mai spun anchetatorii. 

Soția lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, şi fratele acesteia, Radu Ochinciuc, au fost puşi sub control judiciar, fiind acuzaţi de spălare de bani. 

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de SC Hexi Pharma CO SRL pentru evaziune fiscală şi spălare de bani şi faţă de Flori Dinu, director general al firmei, pentru complicitate la evaziune fiscală. 

Tot în acest dosar, Uliana Ochinciuc este anchetată, sub control judiciar, pentru spălare de bani. Măsura a fost luată şi faţă de fratele acesteia, Radu Ochinciuc, acuzat de aceeaşi faptă. Este vorba de primul dosar în care apare numele Hexi Pharma, pe partea de corupție, și care a fost deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Totodată, s-a pus sechestru și pe conturile companiei Hexi Pharma, atât pe cele din țară, cât și pe cele deschise în România, Cipru, Elveția și Germania.

 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close