Antena 3 CNN Actualitate O demisie și două concedieri, în conducerea CEO, după accidentul în care au murit trei mineri. Ce directori au fost înlocuiți

O demisie și două concedieri, în conducerea CEO, după accidentul în care au murit trei mineri. Ce directori au fost înlocuiți

Trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia au fost înlocuiți astăzi, în urma accidentului de muncă de ieri, în care trei mineri și-au pierdut viața și alți 10 au fost răniți.

de Mia Lungu    |    18 Ian 2023   •   11:45

În urma evenimentului care a avut loc în dată de 17.01.2023, la Cariera Jilț Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin din funcția de Director al Sucursalei Miniere și a decis numirea domnului Paraschivu Ion în această funcție.

Domnul Paraschivu Ion a deținut anterior funcția de director Direcția Tehnică, director Direcția Producție și director adj. Mecanic în cadrul Sucursalei Miniere, desfășurându-și activitatea în cadrul sectorului minier începând din anul 1990.

De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din funcția de șef UMC Jilț a domnului Dancău Doru și numirea domnului Vulpe Viorel pe această funcție, precum și schimbarea din funcția de șef al Carierei Jilț Sud a domnului Grecu Sorin și numirea în această funcție a domnului Turtoi Tiberiu.

Domnul Vulpe Viorel a deținut funcția de inginer șef Producție la Sucursala Minieră și, anterior, șef Unitate Minera Jilț Nord, iar domnul Turtoi Tiberiu a deținut funcția de șef schimb Sector.

Virgil Popescu trimite Corpul de Control și cere demisii, după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia

Ministrul Energiei a anunţat aseară o anchetă administrativă a Corpului de Control al ministerului Energiei şi a cerut demisii după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia, unde au murit trei mineri. 

Trei oameni au murit și 10 au fost răniți la Complexul Energetic Oltenia, unde o mașină care transporta muncitori s-a răsturnat chiar în cariera minieră.

Totul s-a petrecut în jurul orei 13:00 atunci când mai mulți muncitori ai Complexului Energetic Oltenia s-ar fi urcat într-un utilaj de transport marfă, încercând să ajungă la sediul complexului.

În momentul în care utilajul a trecut peste un pod a pierdut direcția și s-a răsturnat peste transportor. La fața locului s-a activat planul roșu de urgență.

Parchetul împreună cu Poliţia şi ITM au demarat o anchetă.

 Şef ITM Gorj: "S-a demarat o cercetare. Când am avut control s-au dat amenzi foarte mari"

Poliția Gorj anunță că a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate în muncă.

Polițiștii au stabilit faptul că, în interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe lângă muncitori, se mai aflau și două tuburi metalice de acetilenă.

În paralel, Virgil Popescu anunţă o anchetă administrativă a Corpului de Control al ministerului Energiei, după ce a vizitat exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj.

"Am avut norocul să întâlnesc şi șeful de tură. A fost prezent şi domnul Burlan (n.r directorul Complex Oltenia= şi cu directorul sucursalei miniere. Aş vrea întâi de tote să vă spun că este o tragedie. Condoleanțe celor trei familii îndoliate.

Din fericire 10 care se afla internaţi la Craiova, Târgu-Jiu şi la Motru sunt în afara oricărui pericol. O parte din ei au plecat acasă. Primul lucru care trebuie făcut de CEO este să ajute familiile îndoliate conform contractului şi poate şi mai mult pentru că sunt o familie şi o să am grijă să întreb acest lucru.

De asemenea, am vorbit deja cu șeful Corpului de Control de la ministerul Energiei şi mâine o echipă va veni la Complexul Energetic Oltenia pentru evaluarea stadiului securității în muncă, pentru a vedea dacă s-au respectat planurile.

Este o anchetă administrativă pe care noi o facem în paralel cu Parchetul cu ITM şi cu Poliţia.

Asemenea tragedii nu trebuie să ne mai repete în nicio industrie.

Mi se pare normal ca cei care răspund de acest lucru să îşi piardă funcțiile. Nu aștept raportul Corpului de Control pentru acest lucru. Vreau ca mâine să se întâmple", a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei, după vizita la Complexul Energetic Oltenia. 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close