Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Şef ITM Gorj, despre accidentul de la Complexul Energetic Oltenia: "S-a demarat o cercetare. Când am avut control s-au dat amenzi foarte mari"

Şef ITM Gorj, despre accidentul de la Complexul Energetic Oltenia: "S-a demarat o cercetare. Când am avut control s-au dat amenzi foarte mari"

Inspectorul șef al ITM Gorj a explicat, la Antena 3 CNN, cum se vor demara cercetările la Complexul Energetic Oltenia, după ce în accidentul de astăzi au murit trei mineri.

Şef ITM Gorj, despre accidentul de la Complexul Energetic Oltenia: "S-a demarat o cercetare. Când am avut control s-au dat amenzi foarte mari"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    17 Ian 2023   •   19:17

Trei oameni au murit și 10 au fost răniți la Complexul Energetic Oltenia, unde o mașină care transporta muncitori s-a răsturnat chiar în cariera minieră.

Totul s-a petrecut în jurul orei 13:00 atunci când mai mulți muncitori ai Complexului Energetic Oltenia s-ar fi urcat într-un utilaj de transport marfă, încercând să ajungă la sediul complexului.

În momentul în care utilajul a trecut peste un pod a pierdut direcția și s-a răsturnat peste transportor. La fața locului s-a activat planul roșu de urgență.

Întrebat ce va urma din punct de vedere procedural, inspectorul șef al ITM Gorj a spus: 

"Imediat cum am aflat de eveniment, am trimis 2 inspectori de muncă la fața locului.

Am anunțat de urgență conducerea Inspecției Muncii și din dispoziția domnului inspector general de stat, domnul Danteș Nicolae Bratu, mâine la prima oră un specialist din cadrul Inspecției Muncii, împreună cu inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj vor începe cercetare evenimentului la fața locului.

ITM a demarat o cercetare cu privire la accidentul de la Complexul Energetic Oltenia

Inspectorii de muncă fac în momentul de față cercetări preliminare, poze și întocmesc un proces-verbal exact cu ce s-a întâmplat la respectivul eveniment.

Până în momentul de față au fost transmise niște poze. Nu am reușit să iau legătura cu colegii mei care și în momentul de față se află la fața locului.

"De fiecare dată când am avut control s-au dat amenzi foarte mari" 

Nu mi se pare normal. De fiecare dată când am avut control la Complex Energetic Oltenia au primit amenzi foarte mari pentru mai multe lucruri.

Pot să vă spun că în anul 2018 Inspectoratul de Muncă a dispus o măsură Complex Energetic Oltenia, care obligația să asigure mijloace de transport omologate și autorizate pentru transportul lucrătorilor", a spus Romanescu George Octavian inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în emisiune News Hour with CNN de la Antena 3 CNN. 

Citește și: Directorul Complex Oltenia, după accidentul în care au murit trei mineri: "Nu i-am pus eu să se urce 25 în maşină" 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close