Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Directorul Complex Oltenia, după accidentul în care au murit trei mineri: "Nu i-am pus eu să se urce 25 în maşină"

Directorul Complex Oltenia, după accidentul în care au murit trei mineri: "Nu i-am pus eu să se urce 25 în maşină"

Directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a comentat accidentul produs, astăzi, în urma căruia trei mineri au murit.

Directorul Complex Oltenia, după accidentul în care au murit trei mineri: "Nu i-am pus eu să se urce 25 în maşină"
Sursa foto: Captură Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2023   •   17:30

Reamintim că o tanchetă care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera de cărbune a Complexului Energetic Oltenia. Planul roșu a fost activat.

Trei persoane au murit și 10 au ajuns la spital în urma accidentului produs marți la exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj, au anunțat echipele de intervenție la finalul misiunii.

Două persoane au fost preluate de către elicopterele SMURD și au fost transportate la Spitalul din Municipiul Craiova, trei persoane au fost transportate cu ambulanțele la Spitalul Motru și alte cinci persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Tg-Jiu.

Toate persoanele transportate la spital sunt conștiente și cooperante, anunță ISU.

Întrebat despre acest accident, directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a spus:

"În primul rând condoleanțe pentru foștii noștri salariați. E o tragedie la terminarea unor lucrări efectuate la un utilaj din carieră. Echipa de intervenție s-a deplasat spre sediul sub-unității, într-un mijloc de transport neadecvat, care era destinat pentru transport marfă.

Se pare că la intrarea pe un pod care trecea peste un circuit de bandă de transportare, șoferul vehicului a pierdut controlul.(...)

"Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport"

Cei care cunosc situația știu că în perioade de iarnă aşa sunt drumurile în carieră. Noi le pregătim în vară, dar atunci când sunt precipitații, o perioadă de lună drumurile sunt impracticabile. (...)

Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport. Nu eu le-am dat dispoziție. Există mai multe mijloace de transport pe care le au la dispoziție. Din păcate au ales această soluţie de a se urca toţi în acest mijloc de transport ca să ajungă mai repede la sediu. Nu sunt muncitorii de vină, departe de a da vina pe ei.

Este un eveniment tragic pe care îl cercetăm îl analizăm, vedem care sunt cauzele și care au dus la acest eveniment. Vom face programe să eliminăm toate aceste deficiențe și cauze", a spus directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Complex Energetic Oltenia accident mineri
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close