Antena 3 CNN Actualitate Dezastru ecologic în Marea Neagră. Mii de cadavre de oi plutesc pe apă. Imagini dramatice!

Dezastru ecologic în Marea Neagră. Mii de cadavre de oi plutesc pe apă. Imagini dramatice!

Dezastru ecologic în Marea Neagră. Mii de cadavre de oi plutesc pe apă. Imagini dramatice!
25 Noi 2019   •   14:36

O filmare din dronă arată efectele dezastrului ecologic de la Marea Neagră. Mii de cadavre de oi plutesc pe apă, în timp ce autoritățile par depășite de situație.

Peste 14.000 de oi s-au scufundat, cel mai probabil din cauza neglijenţei umane. Primele date arată că vaporul a fost încărcat mai mult decât era stabilit, animalele fiind îngrămădite pe una dintre părţile navei. 

Citește și Oile rămase captive în nava scufundată, o adevărată bombă biologică pentru litoralul românesc. Ministrul Agriculturii e de negăsit!

Nava care transporta 14.000 de oi s-a înclinat la scurt timp după ce a părăsit portul Midia cu destinația Libia. Unul dintre marinari a căzut peste bord. Membrii echipajului au emis un semnal SOS, iar autoritățile portuare au apelat dispeceratul unic de urgență. 

La nivelul județului a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, după ce autoritățile sanitar veterinare au tras un grav semnal de alarmă: dacă animalele moarte intră în descompunere, ele reprezintă o adevărată bombă biologică pentru Litoral.

Citește și: ANSVSA, reacție după tragedia din Portul Midia: Animalele din vasul scufundat erau sănătoase şi apte pentru transport

Președintele Agrent Green cere o anchetă cu privire la modul în care au fost transportate cele 14 mii de oi. Gabriel Păun vrea ca Ministerele Transporturilor și Agriculturii să verifice dacă au fost îndeplinite condițiile legale de transport maritim ale animalelor vii. 

 

×
Subiecte în articol: dezastru ecologic
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close