Dezbaterile în dosarul ICA vor fi reluate în această dimineaţă, de la ora 10.00. Avocatul Mateuţ: Cereri perfect admisibile au fost respinse

de M.T.    |    04 Aug 2014   •   21:39
Dezbaterile în dosarul ICA vor fi reluate în această dimineaţă, de la ora 10.00. Avocatul Mateuţ: Cereri perfect admisibile au fost respinse
UPDATE 22:25: Avocatul Mateuţ a declarat că există cale de atac, care poate fi exercitată. Este vorba despre o contestaţie în anulare.

"Aşteptăm motivarea din încheierea instanţei(...). Nu există nici măcar o singură probă care să justifice o soluţie de pedeapsă", a mai spus avocatul.

Potrivit avocatului Gheorghiţă Mateuţ, cereri perfect admisibile au fost respinse.


Dezbaterile în dosarul ICA vor fi reluate marţi dimineaţă, de la ora 10.00, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), când avocaţii vor susţine pledoariile finale.

UPDATE 22:10
- La finalul şedinţei de judecată de luni, avocatul George Moloman, care îl reprezintă pe Corneliu Popa, a declarat că, „în momentul de faţă, nu se mai poate invoca nicio cerere” şi s-a plâns de timpul prea scurt pe care el şi colegii săi îl au la dispoziţie pentru pledoariile finale.


UPDATE 22:00 - Dezbaterile se vor relua mâine, începând cu ora 10.

UPDATE 21:55
- Procurorul îşi prezintă concluziile finale, cere pedepse mai mari pentru toţi inculpaţii.

UPDATE 21:52
- Încep dezbaterile în sala de judecată.

UPDATE 21:50
- Judecătorii au respins ca inadmisibilă cererea de recuzare.

UPDATE 21:38
- Şedinţa de judecată a fost suspendată din nou.

UPDATE 21:34
- Avocatul Mateuţ a solicitat recuzarea ambilor judecători.

UPDATE 21:30
- Avocatul Mateuţ spune că judecătoarea Bogdan s-a antepronunţat cu privire la sesizarea Curţii Constituţionale, fără să delibereze.

UPDATE 21:20
- Avocatul Mateuţ cere din nou suspendarea procesului şi acuză judecătoarea de lipsă de imparţialitate.

UPDATE 21:09
- Invitat la emisiunea "Subiectiv", de la Antena 3, Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că se ştie „de mult timp această tensiune între Traian Băsescu şi Dan Voiculescu, precum şi maniera în care Traian Băsescu a insistat în mod public la adresa desfăşurării acestui proces”. La rândul său, senatorul PSD Ecaterina Andronescu s-a arătat surprinsă de graba completului de judecată, care nu a acceptat toate probele cerute atât de o parte, cât şi de cealaltă. De asemenea, Claudiu Săftoiu a afirmat că, în opinia sa, instanţa are suficiente date pentru a lua o decizie, prin urmare "dosarul trebuie odată şi odată închis".


UPDATE 21:05 - Avocatul Mateuţ cere să se sesizeze Curtea Constituţională şi Înalta Curte cu privire la contestaţiile pentru măsurile asiguratorii.

UPDATE 21:00
- Judecătoarea vrea să se pună concluzii finale cu durata limitată, adică avocaţii şi procurorii vor vorbi o perioadă determinată. Avocaţii au posibilitatea să depună concluzii scrise. Prezenţa inculpaţilor nu este obligatorie.

UPDATE 20:56
- Solicitarea de audiere a Cameliei şi Corinei Voiculescu a fost respinsă.

UPDATE 20:54
- Un avocat cere un nou termen pentru concluzii finale, chiar dacă acel termen ar fi mâine. De altfel, toţi avocaţii solicită un nou termen. Cu toate acestea, judecătoarea doreşte să intre în dezbateri.

UPDATE 20:52
- Judecătorii au admis depunerea la dosar a unor înscrisuri în care se arată că banii nu au fost obţinuţi ilicit.

UPDATE 20:50
- Avocata Maria Vasii solicită un nou termen pentru a fi audiate Camelia şi Corina Voiculescu, pentru a-şi susţine punctul de vedere.

UPDATE 20:43
- Cererea de recuzare a fost respinsă.

UPDATE 20:40
- Completul de judecată a revenit în sală. Şedinţa se reia.

UPDATE 20:15
- Şedinţa se suspendă 10 minute.

UPDATE 20:05
- Avocatul Mateuţ susţine că judecătoarea Bogdan nu este compatibilă, deoarece nu poate să ia măsura punerii sechestrului şi apoi să judece contestaţia cu privire la sechestru.

UPDATE 20:00
- Judecătoarea cere să se treacă la dezbateri, pentru concluziile finale. Avocatul Mateuţ a cerut din nou recuzarea completului de judecată.

UPDATE 19:50
- Curtea a respins solicitarea de sesizare a Curţii Europene de Justiţie de la Luxemburg.

UPDATE 19:47
- Judecătorii au respins efectuarea unei expertize contabile.

UPDATE 19:45
- Invitat la emisiunea "La ordinea zilei", de la Antena 3, analistul Bogdan Chirieac a susţinut că judecarea acestei cauze ar trebui amânată până după campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. De asemenea, acesta consideră că dosarul "Telepatia" reprezintă o execuţie politică.


UPDATE 19:41
- Curtea respinge suplimentarea probatoriului cu înscrisuri de la Curtea de Conturi.

UPDATE 19:39
- Judecătorii au respins audierea lui Traian Băsescu şi pe cea a lui Ilie Sârbu.

UPDATE 19:37
- Curtea nu admite efectuarea unei expertize tehnice prin care să se stabilească nivelul de performanţă al institutului la momentul privatizării şi în prezent.

UPDATE 19:35
- Instanţa a respins testul poligraf solicitat de inculpatul Flavius Pop. În acelaşi timp, judecătorii au respins ca fiind nerelevantă emiterea unor adrese la Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. De asemenea, Curtea a respins solicitările făcute de inculpatul Corneliu Popa de reaudiere a martorilor.

UPDATE 19:30
- Curtea a respins audierea actualului ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.

UPDATE 19:25
- Judecătorii resping trimiterea unei adrese la Ministerul Agriculturii pentru a vedea dacă se constituie parte civilă.

UPDATE 19:20
- Judecătorii au respins suplimentarea cu expertiza judiciară pentru stabilirea preţului de pornire la licitaţie şi stabilirea unui prejudiciu corect.

UPDATE 19:15
- Judecătorii au respins audierea lui Dacian Cioloş, fostul ministru al agriculturii, şi pe cea a funcţionarilor ADS care au fost implicaţi în privatizări.

UPDATE 19:10
- Judecătorii admit probele solicitate de Petre Alexandru şi Grigore Marinescu, însă acestea sunt deja la dosar şi le-au respins pe cele formulate de către Gheorghe Sin. În acelaşi timp, Curtea a respins probele solicitate de Vlad Săvulescu privind completarea expertizei tehnice prin care să se stabilească valoarea clădirilor aflate în proprietatea ICA SA.

UPDATE 19:00
- Completul de judecată a reintrat în sala de şedinţe.

UPDATE 18:15
- În cadrul emisiunii "100 de minute", de la Antena 3, Sorin Roşca Stănescu a comparat dosarul "Telepatia" cu un alt caz celebru şi controversat, dosarul Năstase.


UPDATE 18:00 - Şedinţa de judecată se suspendă pentru 15 minute, pentru ca judecătorii să delibereze pe cererile avocaţilor.

UPDATE 17:50
- Procurorul a cerut să se respingă şi solicitarea cu privire la testul poligraf, urmând ca instanţa să se pronunţe pe vinovăţia sau nevinovăţia inculpaţilor doar pe baza probelor depuse la dosar.

UPDATE 17:30
- Procurorul vorbeşte despre solicitările înainte de avocaţii apărării şi cere să se respingă cererile referitoare la Traian Băsescu, precum şi cele care îl vizează pe fostul ministru al Agrigulturii, Ilie Sârbu. Practic, procurorul solicită respingerea tuturor cererilor făcute de avocaţi.

UPDATE 17:25
- Avocatul lui Ene solicită proba testului poligraf pentru verificarea declaratiilor făcute de inculpaţi.

UPDATE 17:20
- În cadrul emisiunii "100 de minute", de la Antena 3, Adina Anghelescu a povestit felul în care au decurs audierile din cadrul dosarului "Telepatia" la Curtea de Apel Bucureşti.


UPDATE 17:15 - De asemenea, avocatul inculpatului Ene a declarat că „vrem o expertiză contabilă care să nu mai aibă dubii, ci să stabilească valoarea exactă a ICA de la 16 iulie 2003”. Totodată, el a mai solicitat audierea doamnelor Mihaela Safta şi Eugenia Spulbere, care au semnat declaraţia care confirma autenticitatea unor documente privind privatizarea ICA.

UPDATE 17:10
- Avocatul lui Vlad Săvulescu este de părere că nişte oameni cu peste 30 de ani de activitate sunt condamnaţi, iar averea le este luată. În acelaşi timp, el a adăugat: „Nu vă cer suspendarea procesului, va cer continuarea lui”.

UPDATE 16:50
- Avocatul lui Cătălin Sandu, fostul director juridic al ADS, solicită să se facă o adresă către Guvernul României pentru a afla cum s-au stabilit condiţiile de privatizare.

UPDATE 16:40
- Avocatul lui Cătălin Sandu, fostul director juridic al ADS, solicită audierea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, cu privire la constituirea Ministerului Agriculturii ca parte civilă în dosarul Telepatia.

UPDATE 16:25
- Se reia şedinţa.

UPDATE 15:55
- Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a explicat motivele pentru care a cerut audierea mai multor martori în dosarul "Telepatia".


UPDATE 15:45 - Şedinţa a fost suspendată. Urmează o pauză de 15 minute.

UPDATE 15: 35
- Avocatul Maria Vasii solicită suspendarea judecării cauzei şi sesizarea Curţii Europene de Justiţie de la Luxemburg. Motivul este verificarea concordanţelor dintre legea din România şi legislaţia europeană privind aplicarea măsurii sechestrului.

UPDATE 15:25
- Motivele care l-au determinat pe avocatul Mateuţ să ceară audierea lui Traian Băsescu.
.
.
UPDATE 15:20 - Dan Voiculescu a comentat pe marginea deciziei avocatului Gheorghiţă Mateuţ, care a solicitat audierea lui Traian Băsescu în dosarul "Telepatia". „Avem datoria să încercăm orice, dar nu cred că Traian Băsescu va fi chemat la audieri, dacă nu a fost chemat nici măcar în dosarul fratelui său”, a spus Voiculescu.


UPDATE 15:00 - Avocatul Gheorghiţă Mateuţ cere audierea lui Traian Băsescu pentru că a dat autorizaţie pentru construirea turnului Intact, în calitate de primar general al Capitalei. În total, Mateuţ a solicitat audierea a 14 martori.

UPDATE 14:55
-Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a cerut audierea lui Ilie Sârbu, fostul ministru al Agriculturii, pentru a se lămuri dacă acesta a fost influenţat în vreun fel şi pentru a clarifica dacă privatizarea a fost legală. De asemenea, Mateuţ a solicitat şi îincuviinţarea audierii unui fost ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş.

UPDATE 14:35
- Dan Voiculescu a plecat de la Curtea de Apel, urmând să se prezinte la sediul IPJ Ilfov, conform deciziei de control judiciar. Preşedintele fondator al Partidului Conservator le-a declarat jurnaliştilor că „ultimul cuvânt mi l-am cam spus” şi s-a arătat dezamăgit că „sunt foarte mulţi oameni care se bucură când cineva e în dificultate”.


UPDATE 14:30 - Vlad Săvulescu a mai precizat că „nu am fost membru al nici unui partid, nici conservator, nici altceva”.

UPDATE 14:25
Avocatul Mateuţ l-a întrebat pe Vlad Săvulescu dacă a fost influenţat în vreun fel de cineva, inclusiv de către Dan Voiculescu. Vlad Săvulescu a declarat că întreaga construcţie a procurorului i se "pare aberantă". De asemenea, Vlad Săvulescu spune că nu îl cunoaşte pe Dan Voiculescu şi că nu a cunoscut pe nimeni de la ICA. Săvulescu mai spune că se consideră o piesă într-un puzzle, care ajută la final ca Voiculescu să ajungă la închisoare.

UPDATE 14:20
- „Dosarul de privatizare, dacă trebuia să conţină 50 de înscrisuri, expertul verifica acele 50 de înscrisuri, însă ADS nu se pronunţa cu privire la corectitudinea documentelor. Le lua ca atare, se uita la formă, nu la conţinut”, a explicat Vlad Săvulescu.

UPDATE 14:10
- Avocaţii îii pun întrebări lui Vlad Săvulescu. „Dacă toate celelalte privatizări au fost corecte, iar în cazul ICA s-a procedat la fel ca în toate celelalte, cum de asta e greşită? Ori sunt corecte toate, ori...”, a declarat Săvulescu.

UPDATE 13:50
- Vlad Săvulescu susţine că „nu aveam niciun atribut în ceea ce priveşte preţul de pornire pentru privatizare, acest lucru îi revenea expertului care făcea nota. Eu eram obligat doar să verific dacă această notă e conformă cu legea”.

UPDATE: 13:35
- Vlad Săvulescu este de părere că atribuţiile sale de serviciu „au fost considerate vinovăţii de către procurori şi judecători”. Fostul director al Direcţiei Privatizare - Concesionare a ADS a afirmat, de asemenea, că „procesul de privatizare nu putea fi demarat în lipsa unui aviz al Consiliului de Administraţie. Procesul de privatizare începea automat în momentul în care erau depuse documentele de către cei care doreau să participe la privatizare”. Totodată, Săvulescu a precizat că, „potrivit procedurilor de la ADS, experţii erau obligaţi să verifice corectitudinea datelor, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul documentelor ICA”.

UPDATE 13:30
- Urmează să fie audiat Vlad Săvulescu, fost director privatizare - concesionare ADS.

UPDATE: 13:15
- Se consemnează ce a declarat Cătălin Sandu, fostul director juridic ADS.

UPDATE 13:00
- În acest moment, Cătălin Sandu face un istoric al administrării ICA înainte de privatizare. „ADS avea în portofoliu instituţii pe care le privatiza sau le lichida”, a explicat Sandu.

UPDATE 12:50
- Judecătorul Camelia Bogdan a ţinut să precizeze că „nu e în căderea inculpatului să îşi dea cu părerea când a început procesul de privatizare”.

UPDATE 12:40
- Cătălin Sandu a declarat că există o confuzie în rechizitoriu: „Mi se pun în sarcină nişte fapte pe care nu aveam cum să le fac”. „Există ideea că, dacă privatizarea s-ar fi luat de la început, ar fi existat altă sumă de vânzare. Nu! Ar fi fost aceeaşi valoare într-un anunţ nou”, a subliniat Sandu.

UPDATE 12: 35
- Urmează să dea declaraţii Cătălin Sandu, fost director juridic ADS.

UPDATE 12: 30
- În legatură cu contractul de garanţie imobiliară încheiat în 2008, Sorin Pantiş a declarat că a fost necesară obţinerea unui împrumut de 40 de milioane de euro. Împrumutul a fost garantat inclusiv cu fostele clădiri şi terenuri ICA, pentru desfăşurarea unor activităţi media şi ale GRIVCO.

UPDATE 12:20
- În acest moment se consemnează ce a declarat Sorin Pantiş până acum.

UPDATE 12:10
- Judecătoarea Camelia Bogdan este interesată de modul în care au fost folosite anumite clădiri după ce GRIVCO a cumpărat ICA. În momentul în care GRIVCO a cumparat ICA, era deja încheiat contractul cu ROMTELECOM, a susţinut Sorin Pantiş. Fostul ministru spune că a preferat să îinchirieze spaţiu pentru Compania de Cercetare şi Investiţii într-un institut, decât la GRIVCO, cu un preţ mai mare. De asemenea, Pantiş a precizat că a încheiat contractul de închiriere pentru clădirea din Splaiul Independenţei, acolo unde este institutul, plătind o chirie lunară de 6.840 Euro.

UPDATE 12:05
- Sorin Pantiş susţine că ICA nu mai este institut de cercetare propriu-zis, ci este parte a companiei de cercetari aplicative şi investiţii. Altfel, doar din cercetare şi analize de laborator, ar muri. Totodată, a adăugat Pantiş, compania de cercetări aplicative şi investiţii desfăşoara şi activităţi de real estate, cu scopul de a susţine activităţile de cercetare. ICA nu putea funcţiona în Hala Faur pentru că e neigienică, infestată cu uleiuri. Locul acela este pentru producţie, nu pentru cercetare, a mai spus fostul ministru al Comunicaţiilor.

UPDATE 11:55
- Întrebat de instanţă de a fost închiriată de către ICA o clădire de la ICECHIM, Sorin Pantiş a răspuns: „A fost nevoie de închirierea altor clădiri pentru ICA deorece niciun sediu din strada Gârlei nu are standarde de calitate şi nu se ridică la nivelul Uniunii Europene, fiind infestate de diferite substanţe”. De asemenea, Pantiş a afirmat că „degradarea clădirii sediului ICA era evaluată la 90%”.

UPDATE 11:45
- Sorin Pantiş vorbeşte în instanţă despre contractele de ipotecă si de închiriere a terenurilor.

UPDATE 11:40
- Completul de judecată a intrat în sală. Alături de Gheorghiţă Mateuţ, Dan Voiculescu este reprezentat şi de Maria Vasii.

UPDATE 11:35
- Înainte de începerea şedintei, avocatul Gheorghiţă Mateuţ a spus că va solicita instanţei realizarea de către Curtea de conturi a unui audit referitor la modul în care s-a efectuat privatizarea ICA. La dosar există o lucrare a Curţii de conturi care a stabilit corectitudinea acţiunii de privatizare.

UPDATE 11:00
- Dan Voiculescu a sosit la Curtea de Apel.


„Fiecare zi e importantă în viaţa mea. Nu cred că asta e deosebită”, le-a spus preşedintele fondator al Partidului Conservator jurnaliştilor care l-au aşteptat.


UPDATE 10:45 - Sorin Pantiş, fost ministru al Comunicaţiilor, a declarat la sosirea la Curtea de Apel că speră ca acesta să fie „momentul în care să se dovedească faptul că aşa-zisul prejudiciu este un delir economic al specialistului DNA”. De asemenea, Pantiş consideră că procesul se află abia la început


De asemenea, Pantiş spune că a cerut să fie refăcută expertiza şi să fie audiat fostul minsitru al agriculturii, Dacian Cioloş. Fostul ministru al Comunicaţiilor susţine că 12 oameni suferă azi din cauza semnăturii lui Cioloş pe actul prin care ministerul s-a constituit parte civilă în dosarul privatizării ICA.


UPDATE 10:35 -
Cătălin Sandu, fost director al Direcţiei Juridice a Administraţiei Domeniilor Statului, care va fi audiat ca inculpat în noul termen al dosarului Telepatia a declarat că „în cazul privatizării ICA nu s-a făcut nimic ilegal”.


Ştirea iniţială

Zeci de probe care demonstrează că dosarul "Telepatia" este fabricat vor putea fi găsite pe o pagină specială a site-ului Antena 3.

Pe site puteţi găsi dovezi că prejudiciul a fost „făcut din pix”, precum şi confuzii grave comise de procurorii DNA.

Totodata, pe pagina Antena 3 veţi putea urmări în timp real toate declaraţiile făcute astăzi de cei audiaţi  în dosarul "Telepatia", dar şi comentariile analiştilor politici în acest caz.


Astăzi se reiau audierile la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul "Telepatia". Sunt aşteptaţi în faţa instanţei şi Dan Voiculescu şi Sorin Pantiş, fost ministru al Comunicaţiilor.

De asemenea, vor fi audiaţi ca inculpaţi Cătălin Sandu, fost director al Direcţiei Juridice a Administraţiei Domeniilor Statului, şi Vlad-Nicolae Săvulescu, fost director al Direcţiei Privatizare - Concesionare a ADS.


Tot la termenul de luni, avocatul lui Dan Voiculescu va cere judecătorilor schimbarea încadrării faptelor pentru care este judecat clientul său, din spălare de bani în tăinuire, dar şi administrarea unor noi probe în dosarul "Telepatia".


-Dan Voiculescu declara, în 31 iulie, că „unii se grăbesc” ca el să fie condamnat până în decembrie în dosarul ICA, motivul fiind, în opinia lui, acela că „în noiembrie pleacă Băsescu şi nu vrea să plece” până nu îl vede condamnat. 

„Nu mi s-a cerut pledoarie finală pentru luni. Eu înţeleg foarte bine că unii se grăbesc că trebuie neapărat condamnat Voiculescu până în decembrie. M-am tot gândit la motiv, motivul e legat de faptul că în noiembrie pleacă Băsescu şi nu vrea să plece până nu mă vede condamnat”, a declarat preşedintele fondator al Partidului Conservator.

La termenul anterior, din 7 iulie, completul format din judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, de la Curtea de Apel Bucureştia audiat majoritatea inculpaţilor, aceştia susţinând  că sunt nevinovaţi.

Dan Voiculescu a arătat că ştie ce învinuiri îi sunt aduse în dosarul ICA, dar nu le recunoaşte, susţinând că procurorul de caz a intimidat martorii, că s-a stabilit un prejudiciu fals şi că au  dispărut 40 dintre volumele de material probatoriu.

La rândul său, fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, a declarat că nu a obţinut niciun avantaj de pe urma privatizării ICA, precizând că nu este „omul  de casă al lui Voiculescu".

Audiat, şi el, tot în calitate de inculpat, fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a spus că dacă ICA nu ar fi fost privatizat, atunci acesta ar fi intrat în procedura de insolvenţă şi de faliment, în baza legilor de la acea vreme.

Înainte de audierea inculpaţilor, avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut ca dosarul ICA să fie trimis pentru repartizare aleatorie unui alt complet, motivând că cei doi magistraţi din  această cauză au fost desemnaţi în 26 iunie, când aceştia erau încă judecători la Tribunalul Bucureşti.

Mateuţ a precizat că la 26 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis noii membri ai acestui complet, deşi aceştia erau atunci judecători la Tribunalul Bucureşti şi au venit la CAB din 1 iulie, când au şi început judecarea dosarului ICA. Cererea a fost susţinută şi de ceilalţi avocaţi din dosar, în final fiind respinsă de instanţă, care a trecut la audierea inculpaţilor.

-Într-un editorial scris pentru DC News,  Bogdan Chirieac susţine că „o condamnare a lui Dan Voiculescu, cel mai  constant şi aprig luptător politic împotriva lui Traian Băsescu, va conduce automat la ideea că preşedintele s-a răzbunat, prin instanţa de judecată, pentru prejudiciul adus fratelui său”.

-Dan Voiculescu şi-a donat averea către fiicele sale în 2006, la un an după ce Parchetul îi dăduse neînceperea urmăririi penale. Aşadar, nu a existat nicio anchetă la acel moment care să îl determine pe preşedintele fondator al PC să vrea să îşi pună la adăpost averea de teamă că i s-ar putea pune sechestru. Jurnaliştii Enaţional.ro au prezentat în exclusivitate documente care atestă că Dan Voiculescu le-a donat fiicelor, Camelia şi Corina, averea sa în mod legal.

-Grupul de Investigaţii Politice publică o serie de analize care demonstrează că Dosarul Telepatia este o făcătură. Procurorii DNA susţin că a fost încălcată o lege din viitor, confundă semestrul cu trimestrul şi încurcă datele de apariţie ale unor Monitoare Oficiale. Tot ei confundă persoane care au acelaşi nume de familie şi nu ştiu care este diferenţa dintre un anunţ de privatizare şi o listă cu societăţi privatizabile.

-Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, ar putea fi audiat în dosarul "Telepatia".  Acesta trebuie să explice de ce a acceptat ca Ministerul Agriculturii să devină parte civilă în dosar, la cererea DNA, în perioada în care a condus instituţia, fără aviz de la direcţia juridică. În plus, Cioloş a pus ministerul pe lista păgubiţilor, înainte să se stabilească dacă instituţia a fost în vreun fel prejudiciată.

-Dan Voiculescu demontează într-o postare pe blogul personal acuzaţiile care i-au fost aduse fără să existe vreo probă în sprijinul acestora.

-Prejudiciul din dosarul Telepatia a fost calculat de DNA „pe genunchi". Procurorii au făcut diverse „artificii" financiar-contabile pentru a putea demonstra existenţa unei infracţiuni, scrie sursazilei.ro.

-Profesorul Mencinicopschi spune că ancheta privind privatizarea ICA, în care a fost angrenat, este o nedreptate. I s-au pătat patru decenii de activitate pentru a face loc unei răzbunări politice.

Alegeri 2020
Alegeri 2020
x close