Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri șocante în cazul de la Floreasca. Pacienta a ars timp de 10 minute pe masa de operație!

Dezvăluiri șocante în cazul de la Floreasca. Pacienta a ars timp de 10 minute pe masa de operație!

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a declarat, luni seara, că imaginile surprinse de camerele de supraveghere în cazul femeii arse, în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca, indică faptul că incendiul a izbucnit la puţin timp de la începerea operaţiei, iar situaţia a fost gestionată pe parcursul a zece minute.

Dezvăluiri șocante în cazul de la Floreasca. Pacienta a ars timp de 10 minute pe masa de operație!
Sursa foto: Foto: Pixabay
31 Dec 2019   •   11:21

„Se vede filmul evenimentelor, intervenţia chirurgicală care s-a desfăşurat, în cadrul căreia s-a produs accidentul cu incendiul şi cu participarea fiecărui membru al echipei. Este o filmare care lămureşte foarte mult lucrurile”, a precizat Horaţiu Moldovan, referindu-se la imaginile vizionate de exhipa de control al MS. 

Conform imaginilor, incendiul a început la foarte scurt timp după debutul intervenţiei şi situaţia a fost gestionată pe parcursul a 10 minute, poate chiar mai puţin, dar intensitatea fenomenului a fost mare, a relatat Horaţiu Moldovan, la Digi24. 

El spune că este evident că a fost folosit un biocid care era inadecvat, care era destinat dezinfecţiei mâinilor personalului care lucrează în sala de operaţii, care nu este destinat aseptizării tegumentului pacientului în vederea intervenţiei chirurgicale. 

Citește și: Ce arată imaginile de pe camerele de supraveghere

Pacienta de 66 de ani care a a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, a murit duminică seara. Cazul pacientei arse pe masa de operație a fost preluat de Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, iar acum anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Medicul Mircea Beuran a povestit, în exclusivitate la Antena 3, cum a preluat cazul după accidentul tragic și ce s-a întâmplat în sala de operații în momentele critice.

Mircea Beuran a declarat, într-un interviu acordat în exclusivitate Oanei Zamfir, la Antena 3, că echipa chirurgicală care a intervenit de urgență pe 22 decembrie, în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație, este aceeași alături de care acesta a efectuat prima intervenție chirurgicală, pe 13 decembrie.

”Au fost două operații în două blocuri operatorii separate. Prima intervenție chirurgicală s-a făcut în blocul operator de la nivelul secției, în ziua de 13 decembrie. Pe 22 dimineața, la vizita de dimineață făcută de colegii mei, fiind duminică, au sesizat că pacienta pierde sânge. Iar într-un timp foarte scurt debitul creștea. Atunci m-au sunat și le-am spus: nu mă așteptați, eu sunt mai departe de București, vin și eu din urmă, coborâți bolnava în blocul operator de urgență! Acolo au pregătit pacienta”, a spus medicul Beuran.

”Toată echipa a fost și la prima intervenție”, a spus medicul Beuran, care a confirmat la Antena 3 că medicul care a coordonat cea de-a doua operație este chirurgul Sebastian Vâlcea. Cu toate că nu a fost prezent în sala de operații la momentul incidentului, medicul Mircea Beuran a semnat raportul operator.

Citește și: Unde au greșit medicii de la Spitalul Floreasca

"Acest accident combustional intrachirurgical este rezultatul combinaţiei între un biocid care s-a folosit la aseptizarea tegumentelor pacientei cu concentraţie ridicată de alcool, câmpurile chirurgicale textile şi folosirea unui electrobisturiu. Este foarte probabil ca, din intersecţia acestor trei elemente, să se fi produs acest incident. Este un biocid care s-a folosit la aseptizarea câmpului operator, a tegumentelor pacientei. Acel biocid are autorizaţia de a fi folosit în acest sens, problema este că electrobisturiul care s-a folosit are în specificaţia tehnică interdicţia de a fi folosit în combinaţie cu biocidul respectiv", a afirmat doctorul Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Citește și: Conducerea Spitalului Floreasca, reacție întârziată după ce o pacientă a ars ca o torță pe masa de operație. „Vor fi sesizate eventuale conotaţii penale”

Sâmbătă seara, conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti (SCUB) a anunţat că a demarat o anchetă administrativă încă din ziua producerii evenimentului în urma căruia o pacientă a suferit arsuri în timp ce se afla pe masa de operaţie.

CSUB a precizat că, în cursul dimineţii de duminică, 22 decembrie, pacienta în cauză, care prezenta o patologie foarte complexă şi gravă, a fost supusă unei reintervenţii chirurgicale de urgenţă, intervenţie necesară pentru supravieţuirea sa şi stabilizarea funcţiilor vitale.

Citește și: Chirurgul Mircea Beuran, declarații exclusive despre incidentul de la Floreasca. Cum a luat foc o pacientă în sala de operație

×
Parteneri
Hidroelectrica face angajări şi oferă salarii de 10.000 de lei
x close