Antena 3 CNN Actualitate Dieta pe care o ține Mihaela Bilic zilnic. Nu renunță la ”parizer, merdenele și cartofi prăjiți!”

Dieta pe care o ține Mihaela Bilic zilnic. Nu renunță la ”parizer, merdenele și cartofi prăjiți!”

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, a vorbit recent despre dieta pe care o urmează zi de zi și despre faptul că îi este aproape imposibil să renunțe la anumite alimente din categoria celor nesănătoase.

Dieta pe care o ține Mihaela Bilic zilnic. Nu renunță la ”parizer, merdenele și cartofi prăjiți!”
Sursa foto: Instagram Mihaela Bilic
de Laura Dinu    |    23 Mar 2023   •   13:30

”Pentru mine nu este o dietă, ci un stil de viață. Bugetul meu de calorii este foarte mic, și atunci prefer să îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi. Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură. 

Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”, a explicat nutriționistul. 

Mihaela Bilic susține că teoria potrivit căreia sunt necesare trei mese pe zi și două gustări este potrivită ”pentru un copil în creștere, care are stomacul mic și se mișcă mult. Însă adulții au nevoie de pauză alimentară de 5 ore între mese, iar micul dejun poate fi doar simbolic”.  

Mai mult decât atât, medicul nutriționist recunoaște că mănâncă adesea și mâncăruri fast-food.  

”Dacă fast-food înseamnă shaorma și pizza, atunci răspunsul este da”, spune ea.  

Mihaela Bilic a dat, de asemenea, și câteva sfaturi pentru cei care își doresc să slăbească, însă simt că nu pot.  

”Este mare diferență între pofta minții și nevoile corpului. Slăbitul presupune disciplină și reguli stricte până când dobândim un echilibru alimentar. Nu suntem dispuși să facem efort pe termen lung. Abia după 100 de zile apare detașarea pentru pofte și mâncare, însă noi abandonăm mult mai devreme procesul. Ar trebui să perseverăm ca să ne fie cu adevărat ușor. 

Alimentație sănătoasă înseamnă alimentație diversificată. Chiar dacă nu se atinge zilnic, măcar săptămânal să o facem. Sănătos înseamnă – culmea! –, hrănitor și cu multă grăsime, iar dietetic mănâncă doar oamenii bolnavi. Dați-vă voie să mâncați din toate câte puțin! Asta este cheia sănătății. Da, pentru 15 ingrediente avem nevoie zilnic de mâncare gătită. Altfel, nu le putem consuma”, a concluzionat ea pentru viva.ro.

×
Subiecte în articol: dieta Dr Mihaela Bilic
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close