Antena 3 CNN Actualitate DNSC va publica lista de adrese IP implicate în atacurile cibernetice de astăzi

DNSC va publica lista de adrese IP implicate în atacurile cibernetice de astăzi

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) va publica lista de adrese IP identificate ca fiind implicate în atacurile cibernetice asupra site-urilor gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro, respectiv otpbank.ro. 

DNSC va publica lista de adrese IP implicate în atacurile cibernetice de astăzi
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    29 Apr 2022   •   13:57

În această dimineață a avut loc o serie de atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) asupra unor site-uri care aparțin unor instituții publice și organizații private din România. 

Site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro, respectiv otpbank.ro au fost țintite de atacatori care au avut ca obiectiv indisponibilizarea acestor servicii online prin supraîncărcarea acestor site-uri cu trafic masiv din surse multiple, se arată într-un comunicat al Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

Atacul a fost revendicat de gruparea de criminalitate cibernetică ‘Killnet’ pe un canal de comunicare de pe Telegram și este justificat de aceștia prin faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia. 

„Specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) colaborează cu instituțiile abilitate pentru investigarea acestor incidente de securitate cibernetică. Directoratul va publica lista de adrese de IP identificate ca fiind implicate în acest atac.

Publicarea este parte a procesului standard de monitorizare și identificare a resurselor implicate în atacuri cibernetice în contextul conflictului Ucraina-Rusia, pe care Directoratul l-a pus în funcțiune de la declanșarea conflictului militar. Reiterăm necesitatea și importanța implementării măsurilor de securitate cibernetică adecvate pentru protecția site-urilor web și a infrastructurilor cibernetice”, informează DNSC.

×
Subiecte în articol: DNSC atacuri cibernetice
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close