Antena 3 CNN Actualitate Doi militari implicați în dosarul țigărilor contrafăcute. Adina Anghelescu: „E posibil să mai fie și alte persoane arestate”

Doi militari implicați în dosarul țigărilor contrafăcute. Adina Anghelescu: „E posibil să mai fie și alte persoane arestate”

16 persoane printre care şi doi militari au fost reţinuţi în dosarul ţigărilor contrafăcute. Printre acuzaţii se numără complicitate, producerea şi comercializarea de produse false, dar şi fals în înscrisuri. Adina Anghelescu, jurnalist Antena 3, a oferit detalii în acest caz.

Doi militari implicați în dosarul țigărilor contrafăcute. Adina Anghelescu: „E posibil să mai fie și alte persoane arestate”
Sursa foto: Antena 3
30 Iun 2020   •   23:33

Vă reamintim, ample percheziţii au fost efectuate ieri, în Capitală dar şi alte șase judeţe, iar procurorii au confiscat peste 5 tone de tutun care ar fi valorat aproape 1 milion de euro. 

Adina Anghelescu a oferit informații despre cei doi militari implicați în dosarul țigărilor contrafăcute.

„Procurorul militar a pus în mișcare acțiunea penală împotriva acestor 16 persoane, dintre care doi militari. Unul provenea de la Regimentul 70 Geniu București, iar celălalt de la Unitatea Militară 02290 depozitul 164 Hemeiuș Bacău. Toți cei 16 sunt acuzați de constituire de grup organizat, fals în înscrisuri oficiale, producere și comercializare de bunuri supuse accizelor”, a spus Adina Anghelescu.

Acţiune de mare amploare în Bucureşti şi şase judeţe! Poliţiştii au ridicat cinci tone de tutun contrafăcut

„Dosarul încă este în faza de urmărire penală, este posibil să mai fie și alte persoane arestate. Grupul acesta pot să vă spun că a fost ținta organelor judiciare încă din noiembrie 2019 și în 19 iunie 2020 în urmă cu câteva zile a fost extinsă urmărirea penală la nivelul parchetului teritorial București având în vedere implicarea acestor cadre militare”, a mai dezvăluit Adina Anghelescu.

Cine e liderul grupării

Potrivit ei, grupul infracțional are ca lider pe Traian Manolache din Călărași.

„Vom vedea ce va stabili instanță și dacă pe parcursul zilelor următoare procurorii militari vor mai lua și alte măsuri asupra altor persoane”, a mai spus Adina Anghelescu.

Adina Anghelescu, despre dosarul ţigărilor contrafăcute

×
Subiecte în articol: Adina Anghelescu tigari contrabanda
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close