Antena 3 CNN Actualitate Doi oficiali ai MApN, implicaţi într-un conflict care s-a terminat cu bătaie

Doi oficiali ai MApN, implicaţi într-un conflict care s-a terminat cu bătaie

Doi oficiali ai MApN, implicaţi într-un conflict care s-a terminat cu bătaie
Sursa foto: Foto: cugetliber.ro
11 Noi 2012   •   10:51

Trei persoane, printre care doi ofiţeri MApN, au fost duşi la Secţia 22 Poliţie din Capitală, în urma unui conflict în trafic petrecut sâmbătă seară, în care au fost agresaţi un alt bărbat şi un jandarm care păzea una dintre intrările Palatului Cotroceni, spun surse din Poliţie.
   
Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc în jurul orelor 21.00. Cei doi ofiţeri se aflau într-un autoturism Volkswagen condus de un alt bărbat. În intersecţia Bd. Vasile Milea - Iuliu Maniu, maşina lor ar fi început să şicaneze în trafic un alt autoturism, un Opel Astra, în care se afla un cuplu, au declarat surse din Poliţie, pentru agenţia Mediafax.
   
La un moment dat, în faţa Palatului Cotroceni, maşina ofiţerilor a blocat celălalt autoturism, iar şoferul Volkswagenului a coborât, s-a dus la geamul din faţă dreapta al celeilalte maşini, l-a scuipat, înjurat şi lovit pe bărbatul aflat împreună cu femeia care conducea Opelul.
   
Şeful dispozitivului de jandarmi care păzeşte intrările Palatului Cotroceni a intervenit şi a cerut întăriri. Din Volkswagen au coborât şi ofiţerii MApN, care au lovit cu picioarele celalaltă maşina, în conflict fiind agresat şi şeful dispozitivului de jandarmi. 
   
Femeia din Opel a sunat la 112, iar câteva minute mai târziu la faţa locului a apărut un echipaj al Secţiei 22, care, împreună cu jandarmii, i-au imobilizat pe cei trei bărbaţi.
   
În zonă a sosit şi un echipaj al Brigăzii Rutiere, care a constatat că agresorii erau băuţi, aparatul etilotest înregistrând la doi dintre ei valori de 0,8 la mie, iar la treilea, de peste 0,6 la mie.
   
Agresorii au fost duşi la Secţia 22, unde au fost audiaţi.
   
Anchetatorii au deschis dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, dar şi pentru conducere sub influenţa alcoolului, pe numele şoferului din Volkswagen, în timp ce ofiţerii MApN au fost sancţionaţi contravenţional.
   
Ministrul Apărării, Corneliu Dobritoiu, a precizat că unul dintre ofiţerii implicaţi este din structurile de conducere ale Statului Major General, iar celălalt este brancardier la Spitalul Militar.
   
Dobriţoiu îşi cere scuze în numele instituţiei şi anunţă că vor fi luate măsuri severe pentru a nu mai fi pusă la indoială conduita corpului de cadre al MApN, conform unui comunicat al instituţiei, remis duminică.
   
"Doi angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale au fost implicaţi într-un incident în Capitală noaptea trecută. O comisie de anchetă numită de şeful Statului Major General cercetează împrejurările evenimentului, în colaborare cu reprezentanţii Poliţiei Capitalei", se mai precizează în comunicatul MApN.

×
Subiecte în articol: trafic scandal martori MApN agresori
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close