Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal în cazul bărbatului depistat cu coronavirus în Spitalul M.A.I.

Dosar penal în cazul bărbatului depistat cu coronavirus în Spitalul M.A.I.

Anchetatorii au deschis un dosar penal în cazul bărbatului depistat cu coronavirus în Spitalul M.A.I.

Dosar penal în cazul bărbatului depistat cu coronavirus în Spitalul M.A.I.
Sursa foto: Antena 3
10 Mar 2020   •   15:01

Secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a declarat că în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora se ştia din 7 martie despre faptul că pacientul de la spitalul „Gerota”, ofiţer în rezervă al MAI, are coronavirus.

Dosarul penal vizează infracţiunea de comunicare sau răspândire de informaţii false și a fost deschis după ce, în spaţiul public, ar fi apărut informaţii potrivit cărora se ştia din 7 martie că fostul angajat MAI este confirmat cu noul virus.

„Nu putea să existe un asemenea mesaj în ziua de 7 martie având în vedere că testul cu privire la pacient a fost confirmat în seara de 9 martie. (...) Având în vedere situaţia creată, la nivelul Poliţiei Române s-au iniţiat cercetări, s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire de date şi informaţii false”, a spus Bogdan Depescu.

Acesta a adăugat că bărbatul a fost în Israel și s-a întors în țară în 26 februarie.

Întrebat dacă este adevărat că a împărțit mărțișoare mai multor persoane, Despescu a răspuns că se fac verificări și va fi stabilit întreg parcursul acestuia, până la internare.

Bărbatul din Bucureşti confirmat luni cu noul coronavirus a fost internat în data de 5 martie, cu simptome complet diferite faţă de cele obişnuite în cazul pacienţilor infectaţi cu virusul 2019-nCoV, informa Grupul de Comunicare Strategică.

La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat simptome pulmonare agresive, fapt ce i-a determinat pe medici să ceară efectuarea testului pentru COVID – 19. Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI şi are 60 de ani.

Inițial, pacientul a afirmat că nu a călătorit recent în niciun stat aflat în zonele considerate de risc maxim.

La nivelul unităţii medicale a fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor contacţilor direcţi ai bărbatului, în rândul personalului medical având loc verificări speciale. Persoanele care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul era internat vor rămâne în izolare la domiciliu. De asemenea, accesul în spital a fost restricţionat.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus dosar penal
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close