Antena 3 CNN Actualitate "Dosarul Valiza", amânat din nou. Gigi Becali va afla sentinţa pe 17 aprilie

"Dosarul Valiza", amânat din nou. Gigi Becali va afla sentinţa pe 17 aprilie

"Dosarul Valiza", amânat din nou. Gigi Becali va afla sentinţa pe 17 aprilie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    03 Apr 2012   •   10:38

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat marţi, pentru 17 aprilie, pronunţarea în dosarul "Valiza", în care patronul FC Steaua Bucureşti, George Becali, este acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

ÎCCJ a amânat astfel pentru a treia oară luarea unei decizii în acest dosar.

Magistraţii ÎCCJ au judecat pe 6 martie ultimul termen în dosarul "Valiza" iar procurorii au cerut condamnarea lui George Becali la patru ani de închisoare cu executare pentru dare de mită şi doi ani închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Europarlamentarul Gigi Becali i-a avertizat pe magistraţii de la Înalta Curte că, dacă îl vor condamna în dosarul Valiza,  vor fi condamnaţi la rândul lor la Judecata de Apoi.

Procurorii DNA au instituit, în mai 2008, sechestru asigurător şi au indisponibilizat suma de 1.700.000 de euro aparţinând lui George Becali, în scopul confiscării speciale.

Banii ar fi fost destinaţi premierii echipei Universitatea Cluj pentru a nu pierde meciul cu CFR Cluj (0 - 1 pe teren), din ultima etapă a sezonului respectiv. În cazul în care CFR nu câştiga meciul, Steaua ar fi devenit campioană.

Latifundiarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul "Valiza". Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close