Antena 3 CNN Actualitate Două elicoptere militare israeliene au aterizat de urgenţă în judeţul Argeş (VIDEO)

Două elicoptere militare israeliene au aterizat de urgenţă în judeţul Argeş (VIDEO)

Două elicoptere militare israeliene au aterizat de urgenţă în judeţul Argeş (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Aug 2010   •   09:01

Două elicoptere militare au aterizat de urgenţă, marţi dimineaţă, în localitatea Vulpeşti din judeţul Argeş. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, este vorba despre două elicoptere israeliene de transport tip CH-53. Anterior, surse citate de Antena 3 declarau că cele două aparate de zbor aparţin forţelor aeriene din Israel.

Incidentul s-a produs în jurul orei 8:00. Cei care au anunţat autorităţile române au precizat că nu există probleme tehnice majore, astfel că reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu au trimis echipaje la faţa locului.

Aparatele de zbor sunt similare cu cel prăbuşit în urmă cu o săptămână în munţii Bucegi. În comunicatul MApN se precizează că cele două elicoptere se aflau în zbor de repatriere şi au solicitat autorităţilor române să aterizeze în regim de urgenţă, pentru o escală tehnică. Se pare că doar unul dintre aparate a înregistrat probleme la motor, al doilea aterizând pentru siguranţă.

Citeşte aici comunicatul MApN

În urma incidentului zona în care cele două elicoptere au aterizat a fost securizată. MApN a trimis un elicopter în zonă pentru a ajuta echipajele israeliene.

Din primele informaţii reiese că primul elicopter ar fi aterizat de urgenţă din cauza unor probleme apărute la motor. La bordul aparatului s-au aprins lumini de avertizare, pilotul fiind obligat, conform procedurilor, să aterizeze de urgenţă.

În urmă cu o săptămână,  pe 26 iulie, un alt elicopter aparţinând forţelor aeriene israeliene s-a prăbuşit în Munţii Bucegi. Şapte oameni, printre care şi un militar român, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului de atunci.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: aterizare urgenta elicopter
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close