Antena 3 CNN Actualitate Dr. Tudor Ciuhodaru, despre oraşul care a interzis reclama la carne: "Este o ipocrizie şi o birocrație"

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre oraşul care a interzis reclama la carne: "Este o ipocrizie şi o birocrație"

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu” Iași, a comentat decizia primului oraş din lume care a decis interzicerea reclamelor la produsele din carne, pe motiv că acestea ar contribui la criza climatică.

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre oraşul care a interzis reclama la carne: "Este o ipocrizie şi o birocrație"
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    24 Sep 2022   •   16:27

Vorbim despre orașul Haarlem, situat la vest de Amsterdam, Olanda, cu o populație de aproximativ 160.000 de locuitori, care urmează să interzică reclamele la carne din 2024.

Această decizie a fost luată după ce carnea a fost adăugată pe o listă de produse care contribuie la criza climatică.

Întrebat despre acest demers, dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu” Iași a spus:

"Mâine, poimâine vom auzi şi că această carne dăunează grav sănătății! Am mai auzit lucruri de acestea aberante.

Bine că se poate reclama la alcool pe terenurile de sport, bine că se poate să fie comercializate produsele din tutun fără nicio problemă.

Tot din grija pentru sănătatea oamenilor s-ar putea să mâncăm gândaci şi pentru sănătatea mediului.

Dar, aş avea şi eu o mică rugăminte: măcar să-l introducă pe listă pe acel gândac croitor măcar vom avea autostrăzi de acum încolo.

Este o ipocrizie şi o birocrație. Eu voi apăra întotdeauna în parlamentul european ca această alimentație a noastră cunoscută de secole să nu fie introdusă ca în 1984 în poliţia alimentară" a spus dr. Tudor Ciuhodaru la News Magazine de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: dr tudor ciuhodaru
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close